Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamaları ile beraber; uçak bileti tavan fiyatları hakkında değerlendirmelerde bulunmuştu. Söz konusu Bakan Uraloğlu’nun açıklamalarına göre; uçak bileti fiyatlarına zam geliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, iç hat direkt uçuşlarında bilet tavan fiyatlarına yönelik yaptığı açıklamasında ise; 2024 yılı içerisinde geçerli uçak bilet fiyatlarına yönelik ifadelerinde, iç hat direkt uçuşlarda iki farklı dönem için iki farklı tavan fiyat belirlendiğini vurguladı. İşte konu hakkında tüm detaylar sitemizin seyahat blogunda.
Uçak Bileti Fiyatlarına Zam Geliyor
Bilet ücretlerinde uygulanan tavan fiyat uygulaması kapsamının Bakanlıklarının koordinesinde yapıldığını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı;
“İç hat direkt uçuşlarda bilet tavan fiyatı, 1 Mayıs-31 Temmuz 2024 tarihleri arasında bir uçuştaki biletlerin yüzde 80’i için 2 bin lira, bu biletlerin satılması sonucunda kalan yüzde 20’lik kısım için ise 3 bin 250 lira uygulanacaktır.” dedi.

Uçak Bileti Fiyatları Ne Kadar Olacak?
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yaptığı açıklamasına göre, uçak bileti fiyatlarına zam geliyor.
Bakan Uraloğlu bilet fiyatına yönelik olarak yaptığı açıklamasında ise şu ifadeleri kullandı;
“1 Ağustos 2024 tarihinden itibaren de bir uçuştaki biletlerin yüzde 80’i için 2 bin 500 lira, bu biletlerin satılması sonucunda kalan yüzde 20’lik kısım için 4 bin lira olarak uygulanacaktır.”
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ayrıca, hava yolu işletmelerinin serbest piyasa şartlarında faaliyet gösteren ticari kuruluşlar olduğunu belirttiği açıklamasında ise;
“Hava meydanlarına uçuş başlatılması, ilave hat konulması, uçuş saatlerinin değiştirilmesi, aktarmalı-aktarmasız uçuş ile seferlerin icra edilmesi gibi hususlar hava yolu işletmelerinin kendi uhdelerinde olup hava yolları, filo yapıları, filo müsaitliği, slot saatleri ve filolarında bulunan hava araçlarının bağlantıları çerçevesinde uçuş saatlerini kendileri belirleyerek talepte bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.
