Nilüfer Barajı’nda Bir Damla Su Kalmadı!

Nilüfer Barajı’nda bir damla su kalmadı. Bursa’nın barajlarıın doluluk oranı yüzde 24 seviyelerine kadar düşerken, kentin içme su ihtiyacını karşılayan Nilüfer Barajı’nda ise bir damla su dahi kalmadı. Bursa’da yer alan Doğancılı Barajı’nın doluluk oranı ise, barajın kurulduğu 1983 yılından bu yana en düşük seviyeye indi. İşte Bursa’da yaşanan kuraklık ve etkileri.

Nilüfer Barajı’nda Bir Damla Su Kalmadı

Bursa’da barajların doluluk oranı yüzde 24 olurken, Nilüfer Barajı’nda ise neredeyse su kalmadı. Doğancı Barajı’nın doluluk oranı, kurulduğu 1983’ten bu yana en düşük seviyeye indi.

Uludağ’ın eteklerinde yer alan ve Bursa’nın içme suyu kaynağı olan Doğancı Barajı’nın doluluk oranı, kuraklık nedeniyle yüzde 24’te kaldı. Nilüfer Barajı ise neredeyse tamamen kurudu.

Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (BUSKİ) internet sitesinde yer alan verilere göre, günlük su tüketimi ortalama 400 bin metreküp olan kentteki Doğancı Barajı’nda 7 milyon 575 bin metreküp su kaldı. Doğancı Barajı, kurulduğu 1983 yılından bu yana en düşük seviyeye indi.

Tedbir olarak BUSKİ tarafından kentteki her abonenin cep telefonuna su tasarrufu yapmaları yönünde uyarı mesajı gönderildi. Ayrıca kentin birçok noktasındaki reklam panolarında su tasarrufu yapılması konusunda uyarı yazıları yer aldı.

Nilüfer Barajı'nda Bir Damla Su KalmadıPin
Nilüfer Barajı’nda Bir Damla Su Kalmadı

BUSKİ Genel Müdürü Açıklama Yaptı

BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç, brajların küresel iklim değişikliğinden etkilendiğini ifade etti.

BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç açıklamasında;

“Barajlarımız şu anda BUSKİ’nin kuruluş tarihinden bu yana en düşük seviyesinde. Nilüfer Barajı’nda şu anda suyumuz kalmadı. Doğancı Barajı’nda da yüzde 24 seviyesinde su bulunuyor.” ifadelerini kullanan Gülenç, “Su seviyelerinin düşmesi nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın talimatıyla Bursa halkına suyu tasarruflu kullanmaları konusunda bir çağrıda bulunduk” ifadelerini kullandı.

Benzer kuraklıkların geçen yıllarda da yaşandığını belirten BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç açıklamasında;

“2019’da 75 olan kuyu sayımızı, şu anda 155 kuyuya çıkardık. Bu da şu anda yaşadığımız sorunun kenti olumsuz etkilenmesini önlemiş olduk. Suyu tasarruflu kullanmaları konusunda vatandaşlarımızdan da hassasiyet bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yazın su tüketiminin artığına da dikkat çeken BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç açıklamasında;

“Günler uzadıkça insanların ihtiyaçları artıyor. Bu da evdeki temizlik olayının artmasına, bahçelerin sulanması anlamına geliyor. Yaz aylarında ortalama su tüketimi artıyor. Kış aylarında kente ortalama 400 bin metreküp su verirken, yaz aylarında ise ortalama 500 bin metreküp su veriyoruz. Umarım önümüzdeki günler yağışlar istediğimiz seviyede olur ve barajlarımız normal seviyeye gelir” ifadelerini kullandı.

BUSKİ Genel Müdürü Açıklama YaptıPin
BUSKİ Genel Müdürü Açıklama Yaptı
TWİTTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!


1