Suluada Gezi ve Kamp Rehberi – Adrasan Antalya

Kamp Yeri keşif ekibinden Nazlı Hoşel, Antalya Adrasan’da bulunan ve Türkiye’nin Maldivler’i olarak bilinen Suluada deneyimlerini Kampyerleri.org blogu için kaleme aldı. “Suluada’da kamp yapmak serbest mi, Suluada’da çadır kurulabiliyor mu?” gibi soruların cevabını bu blogumuzda bulabilirsiniz. Suluada kamp ve gezi rehberi bloguna eklemek istediklerini aşağıda bulunan yorum kısmından ekleyebilirsiniz. Adrasan’da kamp yapmak için Adrasan Gündüz Camping’i tercih edebilirsiniz. Güzel bir tatil için, Adrasan otelleri arasında bulunan Likya Adrasan Otel’i de tercih edebilirsiniz. Adrasan tekne turu düşünenler ise Likya Adrasan Tekne Turu işletmesini tercih edebilir.

Adrasan’da kamp alanı arıyorsanız hemen arayarak rezervasyon yaptırın!

Türkiye’nin Maldivler’i: Suluada

Son yıllarda adını sıkça duyduğumuz bir yerden bahsetmek istiyorum. Antalya Adrasan’da bulunan Suluada sadece tekneyle ulaşım sağlanabilen küçük bir adadır. Türkiye’nin Maldivler’i denme sebebi ise kumunun beyazlığından ve suyunun berraklığından kaynaklanmaktadır. Suluada ismi ise tatlı su kaynağı bulundurmasından dolayı verilmiştir. Antalya kamp yerleri için listesinde bulunan Suluada’yı kamp yapmak tercih edebilirsiniz. Suluada kamp ve su sporları yapmak için oldukça idealdir.

Adrasan’da çadır kampı için 0541 407 07 97 (Osman Can Karabulut) numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Pin
Suluada Tekne Turu

Suluada Hakkında Bilgi

Antalya’da kamp ve gezi denilince ilk akla gelenler arasında bulunan Suluada, son yıllarda turkuaz denizi ve beyaz kumundan dolayı çok popüler olmaya başladı. Adeta bir havuz gibi görünen denizi, her çeşit balığa da ev sahipliği yapıyor; biz kalamar yakalamıştık. Sadece denizde değil, ufak bir ada ve yeşillik hiç olmamasına rağmen yukarılarda dağ keçileri görmenizde mümkün. Suluada’da 2 plaj bulunuyor. Adrasan’dan giderken ilk görünen 1. plaj biraz dalgalı, 2. plaj ise adanın biraz daha arkasına doğru kalıyor ve çok sığ. Plajın bazı tarafları taşlı olması nedeniyle deniz ayakkabısı almanızda fayda var. Bir de adanın Akdeniz açıklarına bakan tarafında koy gibi bir yer vardı. Orada tekneden direk atladık ve çok keyif aldık. Tatlı su buradan akıyor. Denildiğine göre şifalı bir suymuş ve bizde tadına baktık baya soğuktu burada denizin tadını çıkartıp bol bol fotoğraf çektirebilirsiniz. Suluada’da bir de mağara mevcut. Burda deniz turkuazın aksine neredeyse saks mavisi rengine bürünmüş. İçeriden bir tünel gibi görünüyor tekne sadece fotoğraf çekimi için yanaşıyor denize girmek yasak. Çünkü burada fok balıkları yaşıyormuş.

Pin
Suluada – Adrasan – Antalya

Suluada’ya Nasıl Gidilir?

Suluada’ya gelebilmek için ilk önce Adrasan sahiline gelmeniz gerekiyor. Tekneyle 15 km mesafede bulunuyor ve ortalama 45 dakika sürüyor. Bir gün önceden tekneden rezervasyon yaptırın. Genellikle sabah 10.30 da hareket ediyorlar. Biz tekne turuna Yusuf Kaptan’la çıkmıştık ve çok memnun kalmıştık. Suluada tekne turu fiyatı ise Ekim 2018’de 60 TL idi. Ayrıca bu fiyata yemek dahildi aralarda çay bisküvi ve meyve ikramları da oldu.

Pin
Suluada’da Denize Girmek

Suluada’da Kamp Yapmak Serbest Mi?

Suluada’da kamp yapmak için jandarmadan izin almak gerekiyor. Çadır kurmak için tek uygun alan olarak plaj bulunuyor. Fakat Suluada’da kamp yaparken dikkatli olmakta fayda var. Biz dağdan taş düşme ihtimalinden dolayı ve çok ıssız olmasından dolayı burada kalmadık. Bunun yerine Adrasan’da kamp yaptık. Adrasan sahile geldiğinizde sağdan devam edin ve küçük bir koya denk geleceksiniz; Balıkçı Koyu. Buranın tepesinde bir ağaçlık alan vardı biz kamp için burayı tercih ettik ve bizden başka kamp yapan insanlarda vardı.

Adrasan’da Kamp Yeri Tavsiyesi: Adrasan Gündüz Camping

Adrasan’da kamp yapmak için bu yıl hizmet vermeye başlayan Adrasan Gündüz Camping’i tercih edebilirsiniz. Üniversite öğrencisi genç girişimci Osman Can Karabulut tarafından işletilen işletme tüm temel kamp imkanları bünyesinde barındırıyor. Adrasan’da denize 5 dk yürüme mesafesinde huzurlu bir kamp tatili yapmak istiyorsanız Adrasan Gündüz Camping sizleri bekliyor.

🏡 Adrasan Gündüz Camping | INSTAGRAM: @adrasan_gunduzcamping
📞 0541 407 07 97 (Konum için arayınız)
__
🧼 Temizlik ve Hijyen Kurallarına Uygun Kamp Alanı
😷 Sosyal Mesafeye Uygun Çadır Alanları
🏕 15 Çadır Kapasitesi
🔥 Ateş Yakılabilir, Mangal Yeri Var, Sınırsız Çay, Nargile
🍴 Ortak Kullanım Mutfak
🎯 Ortak Oyunlar Tavla, Monopoly, Satranç
⚡ Her Çadıra Özel Priz
🎪 Köşk Tarzında Oturma Alanları
📶 Ücretsiz Wi-Fi
⛺ Çadırlar Çim Zemine Kurulur
🚿 24 Saat Sıcak Su ve Duş İmkanı
🏠 Yakın Mesafede Market
🚗 Ücretsiz Otopark
👪 Çocuklu Ailelere Uygun
🏖️ Plaja yürüme mesafesi 5 dk
🌳 Portakal ve Kavak Ağaçları Manzarası
⛵ Suluada Tekne Turları Ayarlanır
📌 Fiyatlar için işletme ile iletişime geçiniz.

Adrasan Bungalov Tavsiyesi: Valencia Tatil Evleri

Antalya’nın en doğal tatil köylerinden birisi olan Adrasan’da bulunan Valencia Tatil Evleri’nde Adrasan tatili yapmak ister misin? Adrasan bungalov ev tavsiyesi hakkında detaylı

Valencia Tatil Evleri, Adrasan, Antalya | Rezervasyon İçin Arayın
📞0538 982 7007 – İlayda Y.
👉🏻 https://www.instagram.com/valenciatatilevleri/
🎈Adrasan Plajı’na uzaklık 200 metre sakin sessiz huzurlu doğayla iç içe, tertemiz bir aile işletmesi 💖

🏡Valencia Tatil Evleri | Adrasan Bungalov Evleri
📞0538 982 7007

🏡Bungalov evler 4 kişiliktir
🏡8 tane ahşap bungalov ev vardır
⛰Dağ ve orman manzaralı
✔️Güvenlik kameralarıyla korunaklı
👨‍👩‍👦Çocuklu ailelere uygun
🧼Temizlik ve hijyen kurallarına uygun
💦Sıcak su
🚘Otopark mevcuttur
🌎İnternet – Wifi
🌺Bulaşık ve çamaşır makinesi
🏡Odalarımız 50 metrekare 1+1 şeklindedir
🏡Amerikan mutfak + yatak odası + tuvalet banyo
✔️Evlerde tüm mutfak ekipmanları vardır (tencere, tava, bardak vb.)
📌Fiyatlar için işletme ile iletişime geçiniz.

Suluada’da Neler Yapılır?

  • Şnorkel ile dalış yapabilirsiniz.
  • Balık tutabilirsiniz.
  • Turkuaz denizde keyif yapabilirsiniz.
  • Şifalı suyundan içebilirsiniz.
  • Mağaranın önünde fotoğraf çekebilirsiniz.
Pin
Suluada’da Kalamar Tuttuk

Suluada’ya Ne Zaman Gidilir?

Biz Ekim ayını tercih ettik ve çok doğru bir karar vermişiz. Sadece 2 tekne vardı. Bizim teknemizde 10 kişiydik diğer tekne ise 30 kişi civarındaydı. Ancak yazın bu sayılar 2000’e kadar çıkabiliyormuş. Hal böyle olunca turkuaz denizin rengini de göremeyebilirsiniz. Ekim ayında deniz  soğuk değildi hava da bizden yana olunca çok güzel bir gün geçirdik.

Suluada Kamp ve Gezi Rehberi blogu hakkında yazacaklarım bu kadar. Suluada Gezi Rehberiyle ilgili merak ettiklerinizi ve eklemek istediklerinizi yorum kısmından ekleyebilirsiniz.

TWİTTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!