Marmara Bölgesi kentlerimizden Kocaeli’nin bir ilçesi olan Kandıra, Kocaeli Yarımadası’nın Kuzey tarafında yer almaktadır. Pembe Kayalıkları ile adından sıkça söz ettirmiş olan Kandıra, Karadeniz kıyısında yer almasından dolayı özellikle yaz aylarında deniz turizmi yoğun olarak tercih edilmektedir. Genel yapısı nedeniyle dalgalı bir denize sahip olan Kandıra’da dalgaların olmadığı ve sakin geçen dönemlerde denize girmek oldukça keyiflidir. Biz de kampyerleri.org ekibi olarak; Kandıra’da denize girilecek yerler 2024 listesi ile ilgili rehber içeriğimizi hazırladık. Kandıra plajları ve koyları 2024 listesi sitemizde. Peki, Kandıra’da denize girilir mi? Kandıra’nın plajları temiz mi? Kandıra’nın denizi sıcak mı? Kandıra’nın denizi soğuk mu? Kandıra’da kaç plaj var? Kandıra’da denize girmek yasak mı? İşte Kandıra ücretsiz plajları 2024 listesi ve Kandıra ücretli plajları 2024 listesi rehber içeriğimiz.
KOCAELİ PLAJLARI VE KOYLARI 2024 LİSTESİ İÇİN – TIKLAYINIZ
KOCAELİ BUNGALOV EVLERİ LİSTESİ İÇİN – TIKLAYINIZ
KOCAELİ KAMP YERLERİ LİSTESİ İÇİN – TIKLAYINIZ
Babalı Plajı
Babalı Plajı, Kandıra plajları ve koyları 2024 listesi ve Kandıra’da denize girilecek yerler 2024 listesi içerisinde ilk sırada yer almaktadır. Ücretsiz bir plaj olan Babalı Plajı’nda; şezlong, şemsiye, tuvalet, duş ve soyunma kabini gibi imkanlar mevcut değildir. Denizi dalgalıdır ve Babalı Plajı’nın sol ve sağ bölümünde kayalık yerler vardır. Plajın orta alanlarında kum yapısı hakimdir. Kayalık alanları keşfetmek istiyorsanız, deniz ayakkabısı ya da terlik kullanmanız sağlıklı olacaktır. Denizin dalgalı olmasından dolayı; yüzme bilmeyenler ve çocuklu ailelere önerilmemektedir. Plaj çevresinde araç park etmek içinm uygun bölümler var. Yiyeceklerinizi ve içeceklerinizi yanınızda götürebilirsiniz. Dileyenler yol üzerinde Babalı’da hizmet veren market, kafe ve restoranlardan satın alabilirler. Babalı Plajı’nda yiyecek ve içecek imkanı mevcut değildir.
Babalı Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/YSAWTDDqWYQiDVgX6

Dikili Plajı
Kocaeli, Kandıra’da ücretsiz şekilde ziyaret edebileceğiniz Dikili Plajı’na araç ile inebiliyorsunuz ancak aracınız 4×4 arazi tipi araç olması ya da zemine yakın yapıya sahip araç olması durumunda mağdur olabilirsiniz. Bu yüzden aracınızı bırakıp, yürüyerek inmeniz daha sağlıklı olacaktır. Soyunma kabini, tuvalet, şemsiye, duş, şezlong, market ve restoran gibi imkanlar yoktur. Balıkçılık ve piknik için tercih edilen Dikili Plajı, oldukça uzun ve geniş bir kumsal alanına sahiptir. Denizi derin ve ters akıntı oluşmasından dolayı; yüzme bilmeyenlere ve çocuklu ailelere uygun değildir. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürebilirsiniz.
Dikili Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/SWrwMXaLcjmoLxkn8

Tuzağzı Sahil
Tuzağzı Sahil, Kandıra’da ücretsiz ziyaret edebileceğiniz bir bölgedir. Tuvalet, soyunma kabini, restoran, market, duş, şemsiye, kafe ve şezlong imkanları bulunmamaktadır. Denizi temiz olan Tuzağzı Sahil’de plaj alanı ise kum yapısına sahiptir. 4×4 arazi tipi araçlar ve ATV gibi araçlar plaja inebilir ancak standart bir binek aracınız var ise mağduriyet oluşturabileceği için plaja kadar inmenizi önermiyoruz. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürebilirsiniz. Tuzağzı Sahil’de kamp yapanlar da olabiliyor ancak gitmeden önce jandarma ile iletişime geçip yasak durumunu öğrenmenizi öneriyoruz.
Tuzağzı Sahil Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/YA5xVCWWph16Y4Py5

Uzunkum Tabiat Parkı
Uzunkum Tabiat Parkı, Kocaeli’de ücretsiz ziyaret edebileceğiniz bir Tabiat Parkı olarak bilinir. Ulaşımı çok zordur ve yağışlı dönemlerde Uzunkum Tabiat Parkı’na giden yolun çamur ve balçık olmasından dolayı aşırı derecede zorlu bir yol ulaşımı meydana gelmektedir. Tuvalet, market, restoran, soyunma kabini, duş, şezlong ve şemsiye gibi hiçbir imkan da yoktur. Bu yüzden temel ihtiyaç malzemelerinizi ve yiyeceklerinizi yanınızda götürmeniz gerekiyor.
Uzunkum Tabiat Parkı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/WJA6h1TDHwUvGqgu6

Cebeci Saklı Plaj
Kandıra’da ücretsiz bir plaj olan Cebeci Saklı Plaj, dalgalı bir denize sahiptir. Çocuklu ailelere ve yüzme bilmeyenlere uygun olmayan Cebeci Saklı Plaj, yolunun bozuk olmasından dolayı da araç sahipleri mağdur olabilir. Kayalık alanları bulunan Cebeci Saklı Plaj’ın bu bölgelerini keşfetmek isteyenler terlik veya deniz ayakkabısı kullanmalıdır. Soyunma kabini, duş ve tuvalet imkanı bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürebilirsiniz. Restoran, kafe ve market imkanı da yoktur.
Cebeci Saklı Plaj Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/aTAbw4vEAr2Zp2dj7

Cebeci Halk Plajı
Kandıra plajları ve koyları 2024 listesi ve Kandıra’da denize girilecek yerler 2024 listesi içerisinde yer alan Cebeci Halk Plajı’nın denizi dalgalı olduğu günlerde yüzme bilmeyenler ile çocuklu ailelere uygun değildir. Denizinin dalgalı olmadığı dönemlerde denizi temiz olan Cebeci Halk Plajı’nda cankurtaran hizmeti mevcuttur. Soyunma kabini, tuvalet ve duş imkanları da bulunmaktadır ve şemsiye ile şezlong kiralaması da yapabiliyorsunuz. Cebeci Halk Plajı’nın çevresinde ücretli veya ücretsiz kamp yapabileceğiniz alanlar var. Sabah saatlerinde sakindir ve öğlen saatlerinden sonra kalabalık olabilir. Hafta sonu günlerinde erken gitmeniz, Cebeci Halk Plajı’nı ve çevresini daha sakin şekilde keşfetmenize imkan sağlar. Plaj alanı ince kum yapısına sahiptir. Cebeci Halk Plajı çevresinde; market, lunapark, konaklama tesisi, restoran, lokanta ve kafeler hizmet vermektedir. Dileyenler yiyecek ve içeceklerini yanında götürebilirler.
Cebeci Halk Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/uFLHygVBtDjiuesbA

Pembe Kayalıklar
Kocaeli’de ve Kandıra’da en çok ziyaret edilen lokasyonlardan olan Pembe Kayalıklar, Kandıra’ya bağlı Kefken’de yer almaktadır. Kayalık ve taşlık bir yapıya sahip olan Pembe Kayalıklar’a gitmeniz durumunda; deniz ayakkabısı ya da terlik kullanmanız gerekmektedir. Ücretsiz şekilde ziyaret edebileceğiniz Pembe Kayalıklar’ın eşsiz manzarası vardır. Toplu taşıma araçları ile direkt ulaşım sağlanmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürebilir ve ateşsiz piknik yapabilirsiniz. Hafta sonu günlerinde erken gitmek, sakin şekilde vakit geçirmenize yardımcı olacaktır. Tuvalet ile duş gibi imkanlar yoktur. Çocuklu aileler kayalık alanlarda dikkatli olmalı ve çocuklarını yalnız bırakmamalıdır.
Pembe Kayalıklar Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/qD6aTdvdcfNVtwv3A

Kefken Halk Plajı
Kandıra’nın ücretsiz plajlarından olan Kefken Halk Plajı, hafta sonu ve Bayram günlerinde kabalık olabilmektedir. Denizi dalgasız ve denizi birkaç metre taşlık yapıya sahiptir. Şemsiye ve şezlong kiralaması yapabilirsiniz. Ücretsiz duş, tuvalet ve soyunma kabini imkanı vardır. Yiyeceklerinizi ve içeceklerinizi yanınızda götürebilirsiniz. Kefken Halk Plajı’nın arka bölümlerinde kamp yapmaya uygun alanlar var ancak kamp yapmadan önce jandarmadan yasak durumu hakkında bilgi almanızı öneriyoruz.
Kefken Halk Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/aim5ABUFLALrqLPK8

Kovanağızı Halk Plajı
Mavi bayrak ödülü kazanmış bir plaj olan Kovanağızı Halk Plajı; 15 ile 20 metre genişliğine sahip olmanın yanı sıra 400 metre uzunluğundadır. Tuvalet, bisikletpark, otopark, soyunma kabini, gölge alanlar, cankurtaran, güneşlenme alanları, sağlık hizmetleri, plaj temizliği ve engelli misafirlere uygun alanlar gibi pek çok hizmet sunmaktadır. Kandıra’da ücretsiz şekilde ziyaret edebileceğiniz Kovanağızı Halk Plajı’nın denizi ise havuz yapısına sahip olmasından dolayı; yüzerken keyifli vakit geçirmenize imkan sağlar. Dalgakıranların olduğu bölüme kadar sığ yapıya sahip denizinde; yüzme bilmeyen ziyaretçiler ve çocuklu aileler de eğlenceli vakit geçirebilir. Dalgakıranların olduğu alanların sonrasında deniz derinleşmektedir. Yiyecek ve içeceklerinizi de yanınızda götürebilirsiniz.
Kovanağızı Halk Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/Y1VCchHVFurk3rXy7

Midye Koyu
Kandıra’nın ücretsiz plajlarından olan Midye Koyu’nun denizi berrak ve temizdir. Çadır kampı için tercih edilen Midye Koyu’nda kamp yapma planınız var ise; gitmeden önce jandarma ekiplerinden bilgi almanızı öneriyoruz. Hafta sonu ve Bayram tatili dönemlerinde kalabalık olabiliyor. Soyunma kabini, tuvalet ve duş gibi imkanlar yoktur. Ayrıca restoran, kafe ve market imkanları da yoktur. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürebilirsiniz. Midye Koyu’nun kayalık alanlarını keşfetmek isteyenler; terlik ya da deniz ayakkabısı kullanmalıdır.
Midye Koyu Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/RRnR1nGXUZjpq6997

Kapri Plajı
Kandıra plajları ve koyları 2024 listesi ve Kandıra’da denize girilecek yerler 2024 listesi içerisinde yer alan Kapri Plajı, ücretsizdir. Kapri Plajı’nın plaj alanı oldukça küçüktür ancak kayalık alanlardan denize girilebilmektedir. Kayalık alanlarda ise; deniz ayakkabısı ya da terlik kullanmak gerekmektedir. Kapri Plajı’nın denizi temiz ve berraktır. Ayrıca Kapri Plajı’nın üst alanında park bulunurken, park içerisinde mangal ve semaver yakmak için uygun alanlar var. Tuvalet ve duş imkanı yoktur.
Kapri Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/cNGby4aryEFf2hFJ6

Kumcağız Halk Plajı
Yüzme bilmeyenler için uygun olan Kumcağız Halk Plajı’nda dalganın az olmasından dolayı sakin bir deniz yapısı vardır. Ayrıca denizin en güzel anlarına şahitlik etmek isteyenler, sabah erken saatlerde gitmelidir. Şemsiye, tuvalet, şezlong, soyunma kabini ve duş imkanları vardır. Kumcağız Halk Plajı’na yürüme mesafesinde; market ve restoran imkanları bulunmaktadır. Kumcağız Halk Plajı’nın kumları gece saatlerinde düzeltiliyor ve sabah saatlerinde de plaj ve çevresi sürekli olarak temizleniyor. Cankurtaran hizmeti de vardır. Kumcağız Halk Plajı’nın sol tarafında kayalık alanlar var ve bu alanları keşfetmek istiyorsanız; deniz ayakkabısı ya da terlik kullanmanız gerekiyor. Dileyenler içecek ve yiyeceklerini yanında götürebilir. Kumcağız Halk Plajı’na giriş ücreti yoktur. Şemsiye ve şezlong kiralaması için ücret ödenmektedir.
Kumcağız Halk Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/TPFREXXrkVCYZZ1h8

Miço Koyu Kadınlar Plajı
Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde sadece kadın misafirlerin kullanımı için tasarlanmış olan Miço Koyu Kadınlar Plajı’na servis imkanı da bulunmasından dolayı koalyca ulaşılabilmektedir. Bayan cankurtaran hizmeti, soyunma kabinleri, ibadethaneler, sağlık kabinleri, özel duş alanı, masa ve sandalye hizmeti, kantin ve şezlong ile şemsiye imkanları vardır. 07:45 civarında başlayan Miço Koyu Kadınlar Plajı servislerinin gün içinde dönüş saati ise; 17:00 olarak belirtilmiştir. 0-6 yaş ücretsizdir. 7 ile 18 yaş arası öğrencilerin ise öğrenci kartı olması gerekiyor. Servis ücreti ortalama 200 TL ile 250 TL seviyelerindedir. Servis için rezervasyon yaptırılması zorunlu olmuştur. Miço Koyu Kadınlar Plajı’nın kıyı tarafı çok beğenilmemiş olsa bile açık denizde yüzerken keyifli vakit geçirebilirsiniz. Yeşil alan imkanı da bulunan Miço Koyu Kadınlar Plajı’nın denizi dalgasız ve çevresinde ormanlık alanlar vardır.
Miço Koyu Kadınlar Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/wzpUx3ENTFsn14z26

Kerpe Kayalıkları
Kandıra’da ücretsiz gezilebilecek yerlerden olan Kerpe Kayalıkları’nı keşfetmek için geç kalmayınız. Duş, tuvalet, restoran, market, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkanlar bulunmayan Kerpe Kayalıkları’nın denizi sığ özelliğe sahiptir. Kayalıklar üzerinden denize atlamak yasak ve tehlikelidir. Ateş yakılması da yasak olan Kerpe Kayalıkları’nda manzara fotoğrafçılığı gerçekleştirebilirsiniz. Yiyeceklerinizi ve içeceklerinizi yanınızda götürebilirsiniz. Terlik veya deniz ayakkabısı kullanmayı ihmal etmeyiniz. Hafta sonu ve Bayram tatili dönemlerinde kalabalık olabilmektedir. İmkanların bulunmaması ve bölgenin kayalık olmasından dolayı; çocuklu ailelere önermiyoruz ancak çocuklu aileler Kerpe Kayalıkları’na gider ise; çocuklarını yalnız bırakmamalıdır.
Kerpe Kayalıkları Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/AKiPEPwvBBePpUbR8

Kerpe Halk Plajı
Kandıra’ya bağlı Kerpe’de ücretsiz tatil yapabileceğiniz Kerpe Halk Plajı; Bayram tatili ve hafta sonu günlerinde kalabalık olabiliyor. Sakin dönemlerinde Kerpe Halk Plajı’nı keşfetmek isteyenler; sezon başı ve sezon sonu ile hafta içi günlerini tercih edebilirler. Şemsiye ve şezlong kiralaması ücretlidir. Kerpe Halk Plajı’nın koy tarzında bir yapıya sahip olması; aşırı rüzgarların olduğu dönemlerde bile denize girmek için uygundur. Konaklama tesisi, market ve restoran gibi tesisler de Kerpe Halk Plajı çevresinde hizmet vermektedir. Soyunma kabini, duş ve tuvalet imkanları bulunan Kerpe Halk Plajı’nda tuvalet imkanı kullanım durumundan dolayı her zaman uygun olmayabilir. Yiyeceklerinizi ve içeceklerinizi götürebilirsiniz. Kerpe Halk Plajı’nın plaj alanında ise ince kum yapısı vardır.
Kerpe Halk Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/ihH7hvqNew4GefB6A

Rüzgarlı Kaya (Aşk Kayası)
Aşk Kayası, Kartal Kaya veya Rüzgarlı Kaya olarak da bilinmektedir ve Kerpe’nin sembollerindendir. Manzara izlemek ve fotoğraf çekmek için yaygın olarak tercih edilen Aşk Kayası’nda yüksek kayalıklara çıkmak tehlikeli olmasından dolayı; yasak ve jandarma ekipleri tarafından cezai işlemler uygulanmaktadır. Bölgenin kayalık ve taşlık olması nedeniyle; deniz ayakkabısı ya da terlik kullanılmalıdır. Yiyecek ve içeceklerinizi götürebilirsiniz. Tuvalet ve duş imkanı yoktur.
Rüzgarlı Kaya (Aşk Kayası) Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/ihfA8bz5yZ3Q84HR6

Paşaağzı Koyu
Paşaağzı Koyu’nu ücretsiz ziyaret edebilirsiniz. Hafta sonu günlerinde kalabalık olabilmektedir. Denizi kalabalık nedeniyle bulanık olmaktadır ve yüzmek keyif vermemektedir. Bu yüzden Paşaağzı Koyu’nun ve denizinin en güzel halini görmek için; sabahın erken saatlerinde ve hafta içi günlerinde Paşaağzı Koyu’nu ziyaret etmenizi öneriyoruz. Plaj alanı ince kum yapısına sahiptir. Denizi yavaş derinleşmesinden dolayı; yüzme bilmeyenlere ve çocuklu ailelere de uygundur. Tuvalet ve duş yoktur ancak sadece bir adet soyunma kabini bulunmaktadır. Ücretini ödeyerek; şemsiye ve şezlong kiralaması da yapabilirsiniz. Yiyeceklerinizi ve içeceklerinizi de yanınızda götürebilirsiniz. Dileyenler Kerpe’de hizmet veren kafe ve restoranlardan da alışveriş yapabilirler.
Paşaağzı Koyu Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/8oMv3nNMZ5rnAEuP8

Ömerağzı Koyu
Kandıra plajları ve koyları 2024 listesi ve Kandıra’da denize girilecek yerler 2024 listesi içerisinde yer alan Ömerağzı Koyu; Kandıra’nın ve Kocaeli’nin en çok tercih edilen plajlarından bir tanesidir. Kamp alanlarının hizmet verdiği Ömerağzı Koyu’nda kamp yapabilir veya günübirlik vakit geçirebilirsiniz. Kamp alanlarında; tuvalet, mutfak, duş, elektrik, buzdolabı ve uzatma kablosu imkanları vardır. Dileyenler yiyecek ve içeceklerini yanında götürebilir ve ya büfeden satın alabilirler. Araç giriş ücreti 400 TL civarındadır. Kamp ücreti de ortalama 600 TL’dir. Gölge alanların kısıtlı olmasının yanı sıra; denize girilen alanların taşlı yapıya sahip olması nedeniyle; terlik ya da deniz ayakkabısı kullanmak gerekiyor. Denizi derin değildir.
Ömerağzı Koyu Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/xT6j56KTfa4bEsQC6

Eski Kerpe Burnu (Kerpe Delikli Koy)
Kerpe Delikli Koy olarak da bilinen Eski Kerpe Burnu’nun ücretsiz ziyaret edebilirsiniz. Eski Kerpe Burnu’nun denizi ve kıyı taraflarının kayalık ve taşlık olması nedeniyle; deniz ayakkabısı veya terlik kullanılmalıdır. Araç girişine kapalı olan Eski Kerpe Burnu’na gidildiğinde, aracınızı bırakıp ortalama 800 metre yürüyerek ulaşmanız gerekmektedir. Çocuklu aileler taşlık alanlarda dikkat etmelidir. Doğal havuz imkanına sahip olan Eski Kerpe Burnu, hafta içi günlerinde daha sakin olmaktadır. Yiyeceklerinizi yanınızda götürebilirsiniz. Tuvalet, restoran, market, duş, şemsiye, kafe ve şezlong imkanı yoktur.
Eski Kerpe Burnu (Kerpe Delikli Koy) Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/6od4cRpqcrohsbwR8

Sarısu Kerpe Havuz (Sarısu Kayalık)
Sarısu – Kerpe Havuz, aynı zamanda Sarısu Kayalık olarak da bilinmektedir. Ücretsiz ziyaret edebilirsiniz. Suyu çok temizdir. Yüzme bilmeyenler ve çocuklu ailelere uygun olmayan Sarısu – Kerpe Havuz, genel yapısı nedeniyle; taşlık ve kayalık bir bölgedir. Terlik ya da deniz ayakkabısı kullanmak gerekiyor. Tuvalet, soyunma kabini, duş, restoran, market ve kafe imkanları yok. Yiyeceklerinizi yanınızda götürebilirsiniz.
Sarısu Kerpe Havuz (Sarısu Kayalık) Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/xGrr29LoznjBZNfK6

Sarısu Plajı
Sarısu Plajı’nda yiyecek ve içecek satın alabileceğiniz işletme hizmet vermemektedir. Bu yüzden yiyeceklerinizi yanınızda götürmeniz uygun olacaktır. Sarısu Plajı’nın bakir bir bölge olmasından dolayı; tuvalet, soyunma kabini ile duş imkanları da yoktur. Denizi sığ özelliğe sahip olan Sarısu Plajı’nda çocuklar ve yüzme bilmeyenler de güzel vakit geçirebilir. Hızlı şekilde yüzmek isteyenler için uygun olayan Sarısu Plajı’nın denizi çok sığdır. Plaj alanı ise ince kum yapısına sahiptir. Denizi temiz olan Sarısu Plajı; Bayram tatili ve hafta sonu günlerinde kalabalık olabilmektedir.
Sarısu Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/ur1r6bJQHiCH48z4A

Demirçakıl Koyu
Ücretsiz bir plaj olan Demirçakıl Koyu, Kandıra’da gizli kalmış bakir bölgelerden bir tanesidir. Ulaşımı zor olan Demirçakıl Koyu’na araç ile gidecekseniz; aracınızın zarar görmemesi için dikkat etmeniz gerekiyor. Soyunma kabini, tuvalet, market ve duş imkanları yoktur. Yiyeceklerinizi ve içeceklerinizi yanınızda götürmeniz gerekmektedir. Demirçakıl Koyu’na giderken, aracınızı tepe bölgesinde bırakıp ortalama 15 dakika gibi bir yürüyüş mesafesi ile ulaşabiliyorsunuz ancak ulaştığınız alandan bir 15 dakika daha koya inmek için zaman geçiriyorsunuz. Bundan dolayı; engeli olan bireyler ve çocuklu ailelere uygun değildir. Denizin kıyı tarafında yılanlar görülebilir. Akşam saatlerinde ve gün içerisinde ise domuzlar gezinti halinde görülebilir. Demirçakıl Koyu’nda son dönemlerde çöp yığınları oluştuğu için eski güzelliği aranmaktadır. Bu yüzden yüzmek için uygun değildir ancak manzara izlemek ve fotoğraf çekmek için tercih edilebilir. Ateş yakılması yasaktır.
Demirçakıl Koyu Güncel Konum Blgisi: https://maps.app.goo.gl/ffR1E1Sj2aXcmy6L6

Palamar Koyu
Kandıra’da ücretsiz tatil yapabileceğiniz Palamar Koyu’na giden yolun bozuk ve kayalıklar ile çalılıklara sahip olmasından dolayı; ulaşımı oldukça zordur. Denizi temiz ve güzel olan Palamar Koyu’nun arka tarafı ormanlık alandır. Tuvalet, duş, soyunma kabini ve market imkanları yoktur. Yiyeceklerinizi yanınızda götürebilirsiniz. Ulaşımının zor olması ve imkanların olmaması gibi nedenlerden dolayı; çocuklu ailelere uygun değildir.
Palamar Koyu Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/Xh3qafVeoQNcjkZb6

Seyrek Plajı
Kandıra plajları ve koyları 2024 listesi ve Kandıra’da denize girilecek yerler 2024 listesi içerisinde yer alan Seyrek Plajı’nı ücretsiz ziyaret edebilirsiniz. Ücretli tuvalet hizmeti, soyunma kabini ve duş imkanı vardır. Araç ile gidecekseniz, araç park edebileceğiniz geniş alanlar var. Seyrek Plajı’nın çevresinde mini işletmeler ve bakkal hizmet vermektedir. Dileyenler yiyecek ve içeceklerini yanında götürebilir. Seyrek Plajı’nda kamp yapmak için uygun alanlar var. Ücretli alanlarda veya ücretsiz alanlarda kamp yapabilirsiniz. Ücretsiz alanda kamp yapmadan önce jandarma ekiplerinden bilgi almanızı öneriyoruz.
Seyrek Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/YqjdLtExtGtdQmRA8

Bollu Köyü Kanılcak Koyu
Sakin ve bakir kalmış bir doğa harikası olan Bollu Köyü Kanılcak Koyu’nda otopark bulunmamasından dolayı; aracınızı yol kenarında park edip, yürüyerek koya inebilirsiniz. Tuvalet, market, duş, soyunma kabini ve kafe gibi imkanlar yoktur. Bulunduğu bölgeden dolayı, diğer plajlara kıyasla denizin dalgası oldukça azdır ve yüzerken keyif verir. Denizi 4 metre boyunca boyu ancak geçer. Yiyeceklerinizi yanınızda götürebilirsiniz.
Bollu Köyü Kanılcak Koyu Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/g55pAFvxUt4jqEgWA

Bağırganlı Ücretsiz Karavan Parkı
Kandıra’ya bağlı Bağırganlı yolunun üzerinde ve Bağırganlı’ya çok yakın mesafede yer alan Bağırganlı Ücretsiz Karavan Parkı; ücretsiz piknik ve kamp yapabileceğiniz bir alandır. Tepe üzerinde çadır kampı ve karavan kampı yapılabilmektedir. Denizin kıyı tarafında; kayalık ve taşlık alanlar olmasından dolayı; deniz ayakkabısı ya da terlik kullanılmalıdır. Yiyeceklerinizi yanınızda götürebilirsiniz. Tuvalet, duş, market ve kafe imkanı yoktur.
Bağırganlı Ücretsiz Karavan Parkı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/GYW4CNFtdS5zNkYv7

Bağırganlı Havuz
Kayalık ve taşlık bir bölge olmasından dolayı, tehlikeli olan Bağırganlı Havuz’da doğal havuz keyfini çıkarabilirsiniz. Ancak bölgede yaralanma durumu yaşanabileceği için çocuklu ailelere önerilmez. Doğal havuz deniz suyu ile bağlantılı olması nedeniyle; sürekli tazelenir ve oldukça soğuktur. Tuvalet ve duş gibi imkanlar bulunmayan Bağırganlı Havuz’un sağ bölümünde yer alan tepe alanında; karavan kampı veya çadır kampı yapabilirsiniz. Yiyeceklerinizi ve içeceklerinizi yanınızda götürebilirsiniz. Terlik ya da deniz ayakkabısı kullanabilirsiniz.
Bağırganlı Havuz Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/tdcKjZFExDqgwdQ29

Bağırganlı Plajı
Bağırganlı Plajı, Kocaeli’nin en çok tercih edilen plajlarından bir tanesidir. Giriş ücretsiz olan Bağırganlı Plajı’nda; tuvalet, duş, soyunma kabini, ibadethane, plaj voleybolu alanı ve kamelya imkanları da bulunmaktadır. Araç ile giden misafirlere özel araç otoparkı hizmeti de mevcuttur. Hafta sonu ile Bayram tatili dönemlerinde kalabalık olmaktadır. Bağırganlı Plajı’nın plaj alanında kum yapısı vardır ve denizi çok temizdir. Denizi çok az dalgalı olan Bağırganlı Plajı’nın manzarası da oldukça güzeldir. Yiyeceklerinizi yanınızda götürebilir ya da Bağırganlı Plajı’nın çevresinde hizmet veren; market, restoran, konaklama tesisi ve lokantalardan temin edebilirsiniz.
Bağırganlı Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/SQWC7NtkCCYZcBY6A

Diriliș Koyu
Diriliș Koyu’na ulaşım sağlanan yol engebeli yapıya sahip olmasının yanı sıra çamurlaşmaktadır ve bu yüzden arazi tipi aracı olmayanlar mağdur olabilir. Tuvalet, şezlong, market ve duş ile beraber; şemsiye ve şezlong imkanları da bulunmamaktadır. Denize girilen ilk alanların taşlıktır ancak kum yapısı da bulunmasından dolayı, rahatsızlık vermemektedir. Denizi açıldıkça derinleşmemektedir. Yüzme bilmiyor ve çocuklarınız var ise keyifle vakit geçirebiliyorsunuz. Berrak ve dalgasız bir denize sahip olan Diriliș Koyu’na gidecekseniz; yiyeceklerinizi yanınızda götürebilirsiniz.
Diriliș Koyu Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/rHcF3jMZjQBnuhf89

Cennet Havuzu
Kandıra’nın eşsiz cennetlerinden olan Cennet Havuzu; harika bir doğa ortamına ve manzarasına sahiptir. Dalgasız olan Cennet Havuzu’nu ücretsiz ziyaret edebiliyorsunuz. Yüzme bilmeyenler dikkat etmelidir. Aracınızı park ettikten sonra ortalama 15 ile 20 dakika yürümeniz gerekmektedir. Kum yapısı bulunmayan Cennet Havuzu’nda kayalık ve taşlık alanlar olması nedeniyle; deniz ayakkabısı ile terlik kullanmak gerekiyor. Market, tuvalet, soyunma kabini, lokanta, şemsiye, duş ve şezlong imkanı yoktur. Çocuklarınızı kayalık alanlarda yalnız başına bırakmayınız. Çocuklu ailelere uygun alan değildir.
Cennet Havuzu Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/FzJPJ2iUb2hgqzye7

Sardala Koyu
Kandıra plajları ve koyları 2024 listesi ve Kandıra’da denize girilecek yerler 2024 listesi içerisinde yer alan son plajımız Sardala Koyu’dur. Sardala Koyu’na giden yolun son 2 kilometresi toprak yapıya sahiptir ve yavaş gitmek gerekmektedir. Araç park edebileceğiniz alanlar var. Genel yapısı nedeniyle; taşlıktır ve kum yapısı bulunmamaktadır. Denizi sığ özelliğe sahiptir. Yüzme bilmiyorsanız ve çocuklarınız var ise keyifle vakit geçirebilirsiniz. Tuvalet, duş, market, soyunma kabini, kafe ve restoran imkanları yoktur. Yiyeceklerinizi yanınızda götürebilirsiniz. Sardala Koyu’nda terlik veya deniz ayakkabısı kullanmanız da sağlık açısından faydalı olacaktır.
Sardala Koyu Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/YYjtVwBzLcrv4HN66
