Kamp Mutfağınızı Şölene Çevirecek 10 Ekipman

Kamp hayatının en büyük keyfi  bence güzel manzaraya karşı, doğanın kucağında leziz yemeğinizi yemek , 5 milyon yıldızlı otelinizde demlediğiniz  çayı yahut kahveyi yudumlayıp huzurun dibine vurmak değilse nedir?

Kamp hayatı zaten günlük hayatınızdan daha çok enerji ihtiyacınızın olduğu bir ortam bu sebeple öğünlerinizi soğuk yada özensiz  geçiştirmek sizin fiziki performansınızı olumsuz etkileyecektir.

Siz de benimle aynı fkirdeyseniz buyrun kamp mutfağımızda olması gereken 10 ekipmana bir göz atalım..

Ama baştan belirtmekte fayda var kamp ekipman ihtiyacınız seyahatinizin süresine ve ulaşım şeklinize göre farklılık gösterecektir.

1- Kamp Ocağı

Kamp denilince genelde hepimizin aklına ateş geliyor değil mi ? Peki kamp yapacağınızda ateş yakmak yasaksa ? Keza alanın koruma alanı içerisinde olması durumunda ateş yakmanız mümkün değildir. Bunun yanında havanın yağışlı olması ve yakacak kuru odun bulunmaması ,zamanınızın kısıtlı olması gibi durumlarda da ateş yakmak sizi oldukça zorlayacaktır.  Bu zorluğu yanınızda taşıdığınız küçük bir ocak ile aşabilirsiniz.

Görselini eklediğim ürün şahsi olarak kullandığım  Nurgaz Mikro Ocak  450 gr bir ocak toplamda 480 dakikalık yanma süresine sahip. Ne kadar gider  sorularına cevaben şahsi tecrübemi paylaşmak isterim.   1 hafta 3 kişi   kahvaltı , akşam yemeği ve çay- kahve kullanımında tüketmeyi başaramadık.

2- Tencere seti-Tava

Eğer seyahatiniz bir kaç günden uzun sürecekse  farklı şeyler pişirme ihtiyacınız olacak. Mangal keyfi mangal keyfi nereye kadar ama di mi ? Etin kilosu olmuş 50 tl 🙂

Yanınıza alacağınız  fonksiyonel bir tencere seti ile mutfağınızı doğaya taşıyabilirsiniz.

Tencere seçerken ;

1-kolay taşınabilmesi

2-kolay temizlenebilmesi

3- ısıyı güzel iletip enerji dostu olması  gibi kriterlere dikkat edilmelidir.

Şahsi kullanım;  yine Nurgaz’a ait.

Set içerisinde 1 tava , 2 tencere, 3 adet plastik kase , tahta kaşık ve , kepçe  hatta temizlik süngeri  bulunuyor. Ürün tamamen iç içe geçebiliyor. Saplar katlanabildiği için  neredeyse hiç yer kaplamıyor.  Ürün 3 kişilik kullanıma uygundur.

3.Plastik tabak- Kase

Plastik olanlar tercih edilebilir, hem hafif, hem kullan at ancak kullan at ürünlerle doğaya zarar vermek yerine  yine sert plastik tekrar kullanılabilir ürünler almanızı tavsiye ederim.

Malum plastik şişe: 450 yıl gibi bir sürede yok olmaktadır. Tamamen kullanmamak mümkün olmasa da tüketimin azaltılmasını faydası olacaktır.

Ürün : Dechatlon  Outdoor 4’lü plastik tabak – Quechua

4-Çatal- Kaşık- Bıçak

Ocağımızı aldık, tencere de yemeğimiz de hazır tabaklara doldurduk.. Eee tabi yemeği yemek için çatal, kaşık ve bıçak da gerekli.

Kullan at plastik ürünler tercih edebilirsiniz fakat  BPA içermeyen,  plastik yahut sağlıklı geri dönüşümlü malzemeden üretilen metal ve  sürekli kullanıma uygun ürünler almanızda fayda olacaktır.

Hem her kampa çıktığınızda bir şeyler unutmamış  olursunuz setiniz hazır olur . Alır çıkarsınız.

Şahsi kullanım – Nurgaz- KROM ÇATAL KAŞIK BIÇAK

5-Çaydanlık

Yorgunluk molalarının baş tacı çay ve kahve  değil midir?   Sabah kahvaltılarını göz bebeği çay, akşam sohbetlerinin tavşan kanı dostu..

Hem sadece çay gözüyle bakmamak lazım sıcak su ihtiyacınızı karşılamanız için yanınızda bir çaydanlık bulunması önemli.   Çaydanlık seçerken de yine önemli olan şey fonksiyonel olması, ağırlığı , ısı iletimi ..

Şahsi kullanım: Nurgaz Kamp Çaydanlığı

Kapasite:1.1 lt  kapasitesi. Boş ağırlık:210 gr.  Taban ızgaraları ısınma süresini kızaltıyor.

6-Bardak/Kupa

Kamp yaparken seçeceğiniz malzemeler için önemli olan şey seyahat türünüzdür. Eğer kendi aracınız ile seyahat edecekseniz  aracınız da uygunsa 5 takım bile bardak alabilirsiniz. Gerekli mi peki? Asla.. Eğer sırt çantalı bir seyyahsanız ağırlık ve kolay temizlik gibi kriterler ön plana çıkacaktır.

Kamp hayatı basit yaşamayı gerektirir. Yüklerinizi geride bırakın ve hafifleyin.

Kampçıların en gözde bardak türü Kuksalar.  Kuksayı basitçe  el yapımı, ahşap bardak olarak nitelendirebiliriz.Tabi ki kuksa   binlerce yıllık bir gelenek olan bu ürün,  kültürel bir değer  aynı zamanda.

Geleneğe göre Kuksa ‘yı satın alınmaz ya kendiniz yapacaksınız veya hediye gelecek.  Rivayet olur ki  Kuksalar sahiplerini vahşi doğada da koruyor.

7.Baharat kutusu

Kampta yiyeceğiniz yiyecek yediğiniz en leziz yemekler şüphesiz. Kamp yemeklerinin lezzetine lezzet katacak küçük dokunuşlar yapmak için ,  küçük baharat kapları kullanabilirsiniz.  Plastik ilaç kutuları güzel bir alternatif olabilir. Yahut  boncuk kutuları . 🙂  Tuhafiye , Eczane , kozmetik mağazaları gibi yerler de benzer ürünler bulabilirsiniz.

8.Sıvıyağ Şisesi

Ufak plastik sprey kutular sıvı yağ taşımak ve kullanmak için son derece kullanışlı. Kozmetik malzemeleri satan yerlerde seyahat ekipmanları arasında bu boş spreyli şişeleri bulabilirsiniz. Sprey şişeler vidalı olduğu için hem akıp eşyalarınızı berbat etme riski azdır hem de her defasında açıp kapatmak zorunda kalmazsınız.

9.Çakmak /kibrit

Kamp denince hangimizin aklına kamp ateşi gelmiyor ki ?  Şöyle bir akşam vakti doğa ile baş başa yanınızda bir dost belki sevgili ya da hayat arkadaşınız.  Peki o ateşi nasıl yakacaksınız? Ateşi yeniden icat edecek kadar yetenekli değiliz vesselam kibrik yahut çakmak kamp keyfinizi arttıracaktır. Hem belki marshmallow da yapar yanına çay demler keyfinize keyif katarsınız.

Önemli not: Doğada ateş yakarken son derece dikkatli olunmalıdır. Kontrolsüz  ateş yakarak doğaya zarar verecek her türlü riskten uzak durunuz. Doğa binlerce bitkiye ve hayvana ev sahipliği ediyor . Keyif yaparken doğanın huzurunu kaçırmamaya özen göstermeliyiz.

10. Çöp poşeti 

Kamp boyunca biriken çöplerinizi,doğaya bırakmak istemeyiz şüphesiz. Küçük küçük market poşetleri de dahil olmak üzere yanınızda çöplerinizi toplayıp  taşıyacağınız poşetler  olmalıdır. Sizden sonra aynı alana gelecek insanlar olduğunu unutmayın. Doğa hepimizin asıl evi .. Evimizi temiz tutalım 🙂

Seyahat süreniz uzun ve  şahsi aracınız varsa  10 malzemeye ek olarak;

1-Alüminyum folyo – ateşte birşeyler pişirebilir yahut saklayabilirsiniz.

2- Soğutucu Çanta- Yiyeceklerinizi daha uzun süre bozulmadan muhafaza edebilirsiniz.

3- Termos – Eğer yaz kampıydaysanız en büyük dostunuz olacaktır.

4- Izgara ve Maşa- Ateşte et yemenin keyfine varmak için  yanınızda bulundurabilirsiniz.

5- Çıra- Ateş yakmanızı kolaylaştıracaktır.

6- Ahşap şiş –  Ateşte marshmallow  yahut sosis , sucuk pişirmenize yardımcı olacaktır. Eğer bir çakınız varsa bunu kendiniz de yapabilirsiniz.

7- Örtü- Yiyecekleri hazırlarken etrafa saçılmasını önlersiniz böylece çalışma alanınıza yemeğinize ortak olmak isteyen orman canlılarından koruyabilirsiniz.

gibi ürünler alarak kamptaki işinizi daha da kolaylaştırabilirsiniz.

Sizin de eklemek istedikleriniz varsa lütfen yorum bırakın. 🙂

TWİTTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!