Datça’da Denize Girilecek 28 Plaj – Datça Plajları Ve Koyları 2024 Listesi

Ege Bölgesi’nin en çok ziyaret edilen kentlerinden Muğla’nın bir ilçesi olan Datça, Knidos Antik Kenti ile tanınmaktadır. Engebeli ve dağlık bir arazi yapısına sahip olan Datça, aynı zamanda Datça Yarımadası olarak da bilinmektedir. Tatlı badem, acı badem ve nurlu badem şeklinde çeşitli badem türlerinin de yetiştirildiği bir bölge olan Datça eğimli arazilerde gerçekleştirilen tarım sayesinde adından sıkça söz ettirmektedir. Datça, Muğla’nın en çok ziyaret edilen bölgelerinden de bir tanesidir. Özellikle berrak ve turkuaz denizi, el değmemiş koyları ile ilgi çeken Datça’da denize girilecek 28 plaj ile ilgili bilgiler paylaştık. Siz de Datça’da orman ve deniz manzaralı tatil yapmak isterseniz; Datça plajları ve koyları 2024 listesi rehber içeriğimizi inceleyebilirsiniz. Peki, Datça’nın denizi temiz mi, kirli mi? Datça’da denize girilir mi? Datça’nın denizi derin mi, sığ mı? Datça’nın denizi sıcak mı, soğuk mu? Datça’da kaç plaj var? Datça’nın koyları hangileri? Datça’da en iyi plaj hangisi? İşte Datça ücretsiz plajlar 2024 listesi ve Datça ücretli plajlar 2024 listesi.

DATÇA BUNGALOV EVLERİ LİSTESİ İÇİN – TIKLAYINIZ

DATÇA KAMP YERLERİ LİSTESİ İÇİN – TIKLAYINIZ

Balık Aşıran Koyu

Datça’da denize girilecek 28 plaj ve Datça plajları ve koyları 2024 listesi içeriğimizin ilk bölümünde Balık Aşıran Koyu yer almaktadır. Marmaris – Datça yolu üzerinde yer alan Balık Aşıran Koyu, Datça’ya bağlı Emecik’te yer almaktadır. Tekne turlarının uğrak noktası olan Balık Aşıran Koyu’nda zaman, zaman çok sayıda tekne olabilmektedir. Ücretsiz bir koy olan Balık Aşıran Koyu, çok sessiz ve bakir bir koydur. Herhangi bir işletmenin yer almadığı, aynı zamanda tuvalet, şezlong ve duş gibi ihtiyaç imkanlarının da yer almadığı sakin bir koydur. Denizi berrak ve temizdir. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınız da götürmeniz gerekmektedir. Kamp yapmak için de tercih edilen Balık Aşıran Koyu’nda kamp planı yapmadan önce jandarma ekiplerinden yasak durumu ile ilgili bilgi edinmenizi öneriyoruz. Daha çok tekne turları ile ziyaret edilen Balık Aşıran Koyu’na giden araç yolu var ancak her standart araca uygun olmayan bir yolu vardır ve bu yüzden aracınızı yol üzerinde bırakıp, yürüyerek Balık Aşıran Koyu’na ulaşmanız gerekmektedir.

Balık Aşıran Koyu Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/g7SHAYxrYGW7FLHD9

Balık Aşıran KoyuPin
Balık Aşıran Koyu

Hurmalı Bük

Hurmalı Bük, aynı zamanda Azmak Bükü olarak da söylenmektedir. Hurma ağaçları arasında keyifli bir tatil yapmak mümkündür. Halk arasında Palmiye Koyu olarak da bilinen Hurmalı Bük’e giriş ücretsizdir. Tuvalet, market, restoran, duş, şezlong ve şemsiye gibi imkanların yer almadığı; sessiz ve bir o kadar da sakin bir koydur. Tekne turları ile ulaşım sağlanabilmektedir ve denizi berrak olmasının yanı sıra temizdir. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı katıldığınız tekne turlarında giderebiliyorsunuz. Dileyenler yanında yiyecek ve içecek de getirebilirler.

Hurmalı Bük Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/qooBCcJwPYFVRWsn8

Hurmalı BükPin
Hurmalı Bük

Kovanlık Tabiat Parkı (Küçük Koy)

Datça’nın meşhur sitesi Aktur Sitesi’nin olduğu yer olarak da bilinen Kovanlık Tabiat Parkı, Küçük Koy adıyla da tanınmaktadır. Temiz havası ve berrak denizi ile adından sıkça söz ettiren Küçük Koy’un sahil tarafı taşlık yapıya sahiptir ancak rahatsızlık vermemektedir. Şezlong ve şemsiye imkanları da var. Çok az dalgası bulunan denizin suyu soğuk değildir. Denizin ilerleyen bölümlerinde zemin kum yapısındadır. Aktur kamp tesisine ait ufak bir büfe imkanı da var. Kafeye ait tuvalet ve duş imkanlarından faydalanabilirsiniz. Küçük Koyu tepeden izleyebileceğiniz, Çiftlik Adası’nı ziyaret etmeyi de ihmal etmeyiniz. Ücretsiz bir plajdır.

Kovanlık Tabiat Parkı (Küçük Koy) Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/wwqLWc5gVY8mwKCNA

Kovanlık Tabiat Parkı (Küçük Koy)Pin
Kovanlık Tabiat Parkı (Küçük Koy)

Aktur Çadır ve Karavan Kampı

Datça’da denize girilecek 28 plaj ve Datça plajları ve koyları 2024 listesi içeriğimiz içerisinde en çok tercih edilen lokasyon, Aktur Çadır ve Karavan Kampı olarak ön plana çıkmaktadır. Restoran, bisiklet kiralama hizmetleri, organik sebze ve meyve satışı, plaj alanı, fırın, su altı dalgıç okulu, büfe, basketbol sahası, bar, lavabo, sağlık ocağı, voleybol sahası, pazar yeri, tenis kortu, yelken okulu, ocak, ütü masası, karavan kamp alanı, oda kiralama hizmetleri, kuaför, Bankamatik (ATM), hamak, internet kafe, şemsiye, sıcak su, çöp kamyonu, çamaşır yıkama hizmetleri, çadır kamp alanı, eczane, şezlong, okuma salonu, yürüyüş parkuru, tuvalet, itfaiye araçları, buzdolabı, piknik masaları, migros süper market, duş ve gölge alan imkanları bulunmaktadır. Kamp yapabilir veya ev konaklaması yapabileceğiniz eşsiz bir bölge olan Aktur Çadır ve Karavan Kampı tesisine rezervasyon yaptırmadan yola çıkmayınız.

Aktur Çadır ve Karavan Kampı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/bTFKHu8Kp2ao9yGN8

Aktur Çadır ve Karavan KampıPin
Aktur Çadır ve Karavan Kampı

Karaincir Plajı

Datça’da kum plaj eşliğinde tatil yapmanıza imkan sağlayan Karaincir Plajı’na giriş ücretsizdir. Dileyenler Karaincir Plajı’nda hizmet veren ücretli özel işletmeleri de tercih edebilirler. Çocuklu ailelere de uygun olan Karaincir Plajı’nın denizi hemen derinleşmediği gibi oldukça sığ özelliğindedir. Denizi dalgasızdır ve su sıcaklığı ılıktır. Tuvalet, soyunma kabini ve duş imkanları da bulunan Karaincir Plajı’nda işletmelerden şezlong ve şemsiye kiralaması da yapabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürebilir veya Karaincir Plajı çevresinde hizmet veren restoran, büfe ve kafelerden temin edebilirsiniz.

Karaincir Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/gcb29HY5xZcdQ3n98

Karaincir PlajıPin
Karaincir Plajı

Perili Köşk Plajı

Datça’nın en az bilinen plajlarından olan Perili Köşk Plajı, oldukça sakin bir plajdır. Perili Köşk Plajı’nın adı bölgede hizmet veren otelden gelmektedir. Herhangi bir işletmenin hizmet vermediği Perili Köşk Plajı’na giderken; kamp sandalyesi, havlu, şezlong veya şemsiyenizi götürmeyi ihmal etmeyin. Perili Köşk Plajı’nın karşısında yer alan Ayak Adası’na denizden yürüyerek ve yüzerek de gidebiliyorsunuz. Perili Köşk Plajı’nın denizi belirli yerlerde aniden derinleşebiliyor ve akıntı oluşabiliyor. Bu yüzden dikkat etmekte fayda var. Ayak Adası’na geçiş yapacaksanız; deniz ayakkabısı veya terlik kullanmayı ihmal etmeyin. Perili Köşk Plajı’nın plaj alanı kum ve karışık yapıya sahiptir. Denizin zemini kum yapısındadır. Dileyenler tekne turu tercih ederek de Perili Köşk Plajı’nı ziyaret edebilirler. Perili Köşk Plajı’nda sadece otel işletmesi var ve otel haricinde herhangi bir işletme hizmet vermiyor. Bu yüzden yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürmeniz gerekmektedir. Denizi berrak ve temizdir. Ücretsiz bir plajdır.

Perili Köşk Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/RNuvdk4vQWy63HiS9

Perili Köşk PlajıPin
Perili Köşk Plajı

Gebekum Tabiat Parkı

Gebekum Tabiat Parkı, aslında bir Tabiat Parkından ziyade ıssız bir bölgedir. Datça’ya giderken sol tarafta yer alan Gebekum Tabiat Parkı’na toprak yol ile ulaşım sağlanabiliyor. Su, tuvalet, restoran, market, duş, şezlong ve şemsiye gibi imkanlar yok. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürebilirsiniz. Gebekum Tabiat Parkı’nın sağ ve sol bölümlerinde otel tesisleri var. Plaj üzerinde otel tesislerine ait alanlarda ücreti dahilinde şezlong, restoran, kafe ve şemsiye gibi imkanlardan faydalanabilirsiniz. Dalgalı bir denize sahip olan Gebekum Tabiat Parkı bölgesinde sörf aktivitesi de yapılabilmektedir. Ayrıca çadır kampı ve karavan kampı yapanlar da sık, sık ziyaret etmektedir. Kamp yapma planınız var ise jandarma ekiplerinden yasak durumu hakkında bilgi edinmeyi ihmal etmeyiniz. Plaj alanı yapısı kum ve taş karışık durumdadır. Gölge alan bulunmamaktadır.

Gebekum Tabiat Parkı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/3Y7SZJyNky2dpNaT8

Gebekum Tabiat ParkıPin
Gebekum Tabiat Parkı

Hastane Altı Plajı

Datça’da denize girilecek 28 plaj ve Datça plajları ve koyları 2024 listesi içeriğimiz içerisinde yer alan Hastane Altı Plajı, Datça merkezine yürüme mesafesinde olmasından dolayı; sık, sık tercih edilmektedir. Datça Belediyesi tarafından işletilen Hastane Altı Plajı, halk plajı statüsündedir. Sahili ve denizi çakıl taşı yapıya sahiptir ancak denizin ilerleyen bölümleri kum yapısındadır. Denizi soğuktur ve temiz olmasının yanı sıra berraktır. Hastane Altı Plajı’nda ücretsiz şemsiye ve şezlong var ancak yetmemesi durumunda ücreti dahilinde kiralama da yapılabilmektedir. Soyunma kabinleri ücretsiz ancak duş için ücret ödemeniz gerekiyor. Sabah erken saatte giderseniz, ağaçların olduğu bölümlerde gölge alan bulabilirsiniz.

Hastane Altı Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/82Df6hg5CfrasWSC8

Hastane Altı PlajıPin
Hastane Altı Plajı

Kumluk Plajı

Datça merkezinde yer alan Kumluk Plajı’nın plaj alanı kum yapısına sahip ve denizi de sığ özelliğindedir. Kumluk Plajı, denize girmenin yanı sıra; manzara eşliğinde balık ve çeşitli mezeler tüketmek için tercih edilen bir lokasyon olarak ön plana çıkmaktadır. Kumluk Plajı boyunca işletmelere ait masalar ve sandalyeler yoğunluk oluşturmaktadır. Deniz suyu eşliğinde restoran ve kafe keyfi yapmak isterseniz, Kumluk Plajı’nı tercih edebilirsiniz ancak yüzmek için çok uygun olmadığını belirtelim. Ayrıca işletmelerin fiyat listesi de bulunduğu bölgeye göre değişkenlik gösterdiği için, fiyat listelerini ve menüyü incelemenizi öneriyoruz. Araçlarınızı sokak aralarına veya otoparklara park edebilirsiniz. Ücretsiz bir plajdır.

Kumluk Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/7nkYKS7xrGKFGJRYA

Kumluk PlajıPin
Kumluk Plajı

Taşlık Plajı

Muğla’nın Datça ilçesinde, merkeze en yakın lokasyonda yer alan bir diğer plaj Taşlık Plajı’dır. Denizi çok güzeldir ve temizdir. Hemen derinleşmeyen deniz suyu seviyesi, eğlenceli vakit geçirmenize imkan sağlar. İşletmelerden şezlong ve şemsiye kiralaması yapabilir veya kendinize ait şemsiye ve şezlongları götürebilirsiniz. Taşlık Plajı’nın arka tarafında çocuk oyun parkı imkanı da bulunmaktadır. Ayrıca Taşlık Plajı’nın son taraflarında yeraltı kaynak sularının oluşturduğu göl de bulunuyor. Gölün ismi ise Ilıca Göleti olarak biliniyor. Göl ile denizin birbirine bağlandığı ve aynı zamanda çok küçük bir şelale de bulunmaktadır. Plaj alanı çakıl ve kum yapısına sahiptir. Mavi Bayraklı bir plaj olmasından dolayı; aileler ve arkadaş grupları tarafından yaygın olarak tercih edilmektedir. Taşlık Plajı çevresinde; restoran, kafe, market ve konaklama tesisleri hizmet vermektedir. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı yanınızda götürebilirsiniz. Dilerseniz işletmelerden temin edebilirsiniz. Ücretsiz bir plajdır.

Taşlık Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/ACP6Vyxow9r7bXYU6

Taşlık PlajıPin
Taşlık Plajı

Kargı Koyu

Datça’da denize girilecek 28 plaj ve Datça plajları ve koyları 2024 listesi içeriğimiz içerisinde en çok tercih edilen plajlardan bir diğeri de Kargı Koyu’dur. Datça merkezine sadece 2-3 kilometre mesafede yer alan Kargı Koyu’na minibüs seferleri ile kolayca ulaşım sağlamanız mümkündür. Kargı Koyu, okaliptüs ağaçları ile çevrili ve ferahtır. Denizi temiz ve berraktır. Kargı Koyu’nun plajı çakıl yapısına sahiptir. Kargı Koyu’nda işletmelerin ücretli hizmet verdiği alanlar da var dilerseniz halk plajı alanını da tercih edebilirsiniz. Kargı Koyu’nda denize akan ufak bir dere var ve çok soğuk bir suya sahip. Kargı Koyu’na giriş ücreti yok ancak araç sahipleri otopark ücreti ödemektedir. Otopark ücreti ödemek istemeyenler, araçlarını Kargı Koyu dışında sokak aralarına veya yol üzerinde uygun alanlara da araçlarını park edebilirler. Deniz suyu sıcaklığı ılıktır. Şezlong ve şemsiye kiralamak için işletmeleri ziyaret edebilirsiniz. Kargı Koyu’nda yiyecek ve içecek temin edebileceğiniz işletmeler de hizmet veriyor. Dilerseniz yiyecek ve içeceklerinizi de yanınızda götürebilirsiniz.

Kargı Koyu Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/aABFcTkJpt2P7mJLA

Kargı KoyuPin
Kargı Koyu

Akvaryum Koyu

Datça’nın en güzel koylarından biri olan Akvaryum Koyu, Kargı Koyu’nun arka tarafında yer alıyor. Kargı Tepesi üzerinden patika yürüyüşü ile ulaşım sağlamak da mümkündür. Ancak araç ile ulaşım sağlamak mümkün değildir. Ortalama yürüyüş 20 – 30 dakika sürebilir. Günübirlik tekne turlarının yoğunluk oluşturduğu Akvaryum Koyu’nun denizi temiz ve dalış yapmak için de oldukça uygundur. Akvaryum Koyu’na patika üzerinden ulaşım sağlamak isteyenler, yanında bol bol su ve yiyecek götürmelidir. Tekne turu ile Akvaryum Koyu’nu ziyaret edenler yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını tekne turlarında giderebilirler. Akvaryum Koyu’na herhangi bir giriş ücreti yoktur.

Akvaryum Koyu Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/hrBVm63MnfPs29C49

Akvaryum KoyuPin
Akvaryum Koyu

Dilek Mağarası

Datça’da tekne turları ile ziyaret edilen Dilek Mağarası’na sadece tekne turu ile ulaşım sağlanabilir. Rivayete göre bozuk para atılması durumunda dileklerin gerçek olduğu söylenen Dilek Mağarası’na kendinize ait kanoyla da gidebilirsiniz ancak dalgalardan dolayı oldukça zorlayıcı olacağı için mutlaka dikkat etmek gerekiyor. Tekne turları ile gidilmesi durumunda tekneler birkaç dakika mağara önünde duruyor. Herhangi bir kıyısı bulunmamaktadır.

Dilek Mağarası Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/vD9ienSQ3fpFJf6DA

Dilek MağarasıPin
Dilek Mağarası

Domuzbükü (Domuz Çukuru)

Datça’nın Mesudiye mevkiinde yer alan Domuzbükü, ücretsiz bir koydur. Domuz Çukuru olarak da bilinmektedir. Palamutbükü veya Datça üzerinden tekne turları ile ziyaret edebileceğiniz Domuzbükü’ne karayolu üzerinden ulaşım sağlamak mümkün değildir. Doğa ile iç içe olan Domuzbükü’nün çevresi ağaçlar ile çevrilidir. Cam gibi berrak ve temiz olan denizi harika bir manzara keyfi sunmaktadır. Plaj alanı kum ve çakıl karışık yapıya sahip olan Domuzbükü’nde herhangi bir işletme ve sosyal olanak bulunmadığı için giderken yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürmeniz gerekiyor. Tekne turlarına katılanlara, yemek hizmeti de verilmektedir. Çadır kampı da uygun olan Domuzbükü’nde zaman, zaman kamp yapanlarda olabiliyor ancak yasak döneminde jandarma ekiplerinden bilgi almayı unutmayın.

Domuzbükü Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/KVtz9eeAaN75rsCW8

Domuzbükü (Domuz Çukuru)Pin
Domuzbükü (Domuz Çukuru)

Gabaklar Plajı (Kızılbük)

Datça’ya bağlı Mesudiye’nin 3 bükünden bir tanesi olan Kızılbük, bölgede hizmet veren işletmenin adını almış ve Gabaklar Plajı olarak da söylenmektedir. Araç ile ulaşım sağlamak mümkündür. Ahşap bungalov ev konaklaması yapabileceğiniz Gabaklar Plajı’nda kafe ve restoran alanı da bulunmaktadır. Denizi ve plaj alanı çakıl ve kum karışık yapıya sahiptir. Otopark, şezlong, şemsiye, tuvalet, duş ve soyunma kabini imkanları da vardır. İşletmelerin harcama limitine göre bu hizmetlerin ücretsiz ve ücretli olması değişkenlik gösterebiliyor.

Gabaklar Plajı (Kızılbük) Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/9oJE2wTyTxZrF1W88

Gabaklar Plajı (Kızılbük)Pin
Gabaklar Plajı (Kızılbük)

Hayıtbükü Koyu

Datça’da denize girilecek 28 plaj ve Datça plajları ve koyları 2024 listesi içeriğimiz içerisinde en çok tercih edilen koylardan olan Hayıtbükü Koyu’na giriş ücreti yoktur. Mesudiye’nin 3 bükünden biri olan Hayıtbükü Koyu’nun denizi hemen derinleşmediğ için; çocuklu ailelere ve yüzme bilmeyenlere de oldukça uygundur. Şezlong, şemsiye ve restoran imkanları da var. Hayıtbükü Koyu çevresinde çok sayıda bungalov ev konaklama tesisi hizmet veriyor. Hayıtbükü Koyu’nun denizi berrak ve temizdir. Plaj taş ve çakıl karışımı yapısındadır. Hayıtbükü Koyu’nda yüzer iskele de mevcuttur. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürebilirsiniz. Konaklama tesislerinde ve restoranlarda da yemek hizmeti vardır. Ücretsiz bir koydur.

Hayıtbükü Koyu Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/dbNxYrZvZrkcZkFz9

Hayıtbükü KoyuPin
Hayıtbükü Koyu

Ovabükü Plajı

Çevresinde çok sayıda kamping tesisi ve bungalov ev konaklamasının hizmet verdiği Ovabükü Plajı, açık deniz olmasının yanı sıra koy havası tadı sunan eşsiz bir plajdır. Sabah saatlerinde sakin olan Ovabükü Plajı, öğlen saatlerinde hafiften dalgalı olabilmektedir. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürebilirsiniz. Ayrıca konaklama tesislerinde ve restoranlarda da yemek ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. Ovabükü Plajı’nın plaj alanı çakıl ve kum karışık yapıya saihptir. İşletmelerden şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz veya konaklama yaptığınız tesise ait şezlong ve şemsiyeleri tercih edebilirsiniz. Ovabükü Plajı’nın sağ tarafı daha sakin olurken diğer bölümler biraz daha kalabalıktır. Ücretsiz bir koydur.

Ovabükü Plajı Güncel Konum bilgisi: https://maps.app.goo.gl/ki3yFGqqER69jzSA9

Ovabükü PlajıPin
Ovabükü Plajı

Kurubük

Datça’nın en çok tercih edilen koylarından olan Kurubük’e giriş ücreti yoktur. Denizi taşlık yapıya sahiptir ancak hemen derinleşmemektedir. Konaklama tesisi, restoran, kafe, tuvalet, şezlong, şemsiye ve soyunma kabini gibi imkanların bulunmadığı Kurubük’e karayolu ile ulaşım mümkündür. Aracınızı yol kenarına bırakmanızı öneriyoruz, koya giden yolun durumu biraz kötü olmasından dolayı mağdur olabilirsiniz. Yiyecek, içecek, kamp sandalyesi ve şemsiye gibi ekipmanlarınızı yanınızda götürerek keyifle vakit geçirebilirsiniz. Kurubük’ün dibinden karayolu geçtiği için sürekli araç sesi duyulmaktadır.

Kurubük Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/6fRoAFyrXtmisz24A

KurubükPin
Kurubük

Akçabük Sahili

Akçabük Sahili; Akçabük Camping adı ile hizmet veren işletmeye ait bir koydur. Çadır kampı ve karavan kampı yapıp, aynı zamanda bungalov kiralaması da yapabileceğiniz bir plajdır. Sahili çakıl yapısına sahip ve denizi berraktır. Dalgalı bir denize sahip olan Akçabük Sahili’nde deniz hemen derinleşiyor ve yüzerken dikkat etmek gerekiyor. Akçabük Camping’de şezlong, şemsiye, tuvalet, duş ve büfe hizmeti var. Mangal yakmak için belirli yerler de var. Konaklama tercih edenler yaz sezonunda rezervasyon yaptırmadan yola çıkmamalıdır.

Akçabük Sahili Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/FZTATpWqHzSQHaCf9

Akçabük SahiliPin
Akçabük Sahili

Hubup Bükü

Hubup Bükü, ücretsiz bir koydur. Aracınızı yol üzerinde güvenli şekilde park ettikten sonra, koya yürüyerek inmeniz gerekiyor. Çok küçük bir koy olan Hubup Bükü’nde hiçbir işletme ve imkan bulunmuyor. Hafta içi günlerinde sakin olan Hubup Bükü, Bayram tatili döneminde ve yaz sezonunda kalabalık olduğu için yer bulmak zor olabilir. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürebilirsiniz. Denizi berrak ve temizdir. Gölge alan bulunmadığı için; havlu veya şemsiye anlamında hazırlıklı gitmek gerekiyor

Hubup Bükü Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/yRzdtrVLNfeejvvN6

Hubup BüküPin
Hubup Bükü

Gerence Koyu (Akvaryum Plajı)

Gerence Koyu, Akvaryum Plajı olarak da bilinmektedir. Halk arasında Akvaryum Koyu olarak da söylenen Gerence Koyu’na Palamutbük üzerinden yürüyerek de ulaşım sağlanmaktadır. Taşlı bir sahile sahip olan Gerence Koyu çok bir alan hacmine sahiptir. Yaz aylarında kalabalık olan Gerence Koyu’da sakinliği yakalamak isterseniz, sabah erken saatlerde gitmeniz gerekiyor. Herhangi bir işletme ve tuvalet gibi imkanın bulunmadığı Gerence Koyu’nda ateş yakmak yasak. Kamp yapanlar olabiliyor ancak çoğu zaman kamp yapmak yasak. Aracınızı güvenli şekilde yol kenarına park edip, Gerence Koyu’na yürüyerek inmeniz gerekiyor. Denizi temiz ve berrak olmasının yanı sıra; su sıcaklığı soğuktur. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürmeyi ihmal etmeyin. Ücretsiz bir koydur.

Gerence Koyu Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/opGL8mhex9Ep7MtV9

Gerence Koyu (Akvaryum Plajı)Pin
Gerence Koyu (Akvaryum Plajı)

Palamutbükü Plajı

Datça’da denize girilecek 28 plaj ve Datça plajları ve koyları 2024 listesi içeriğimiz içerisinde yer alan plajlar arasında en çok tercih edilen plaj, Palamutbükü Plajı olarak ön plana çıkmaktadır. Datça merkezine sadece 20 kilometre uzaklıkta yer alan Palamutbükü Plajı’nın plajı oldukça uzundur. Yaz sezonunda ve Bayram tatili dönemlerinde kalabalık olabilmektedir. Berrak ve temiz bir denize sahip olan Palamutbükü Plajı’nda dalış aktivitesi de gerçekleştirebilirsiniz. Palamutbükü Plajı’nda otel, bungalov ev tesisi, restoran ve kafeler hizmet vermektedir. Ücretsiz bir plaj olan Palamutbükü Plajı’nda imkanlardan faydalanmak isteyenler; işletmelere ücret ödemelidir ve bu sayede ücretsiz şezlong ve şemsiye imkanlarından faydalanmak mümkündür. Kendinize ait şezlong ve şemsiye var ise yanınızda götürebiliyorsunuz. Araç park edebileceğiniz uygun alanlar var. Plajı uzun olan Palamutbükü’nün zemini ise kum, taş ve çakıl karışık yapıya sahiptir.

Palamutbükü Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/vrQyxbjchArFcq9Z6

Palamutbükü PlajıPin
Palamutbükü Plajı

Yazıköy Plajı (Bağlarözü Plajı)

Yazıköy Plajı, Bağlarözü Plajı olarak da bilinmektedir. Ücretsiz bir plaj olan Yazıköy Plajı, Knidos Antik Kenti yolu üzerinde yer almaktadır. Yolu biraz bozuk olduğundan dolayı araç sahipleri dikkatli gitmelidir. Yazıköy Plajı’nın plaj alanı kum ve çakıl yapısına sahiptir. Yazıköy Plajı’nın sol tarafında ücretli kamping tesisi hizmet veriyor. Sağ tarafında ise hiçbir işletme ve imkan bulunmuyor. Zeytin ve badem ağaçları ile çevrili nezih bir lokasyon olan Yazıköy Plajı’nda hizmet veren kamp tesisinde; lavabo, duş, elektrik, buzdolabı ve çeşitli imkanlar mevcuttur. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürebilirsiniz veya işletmeden temin edebilirsiniz. Yazıköy Plajı’nın sağ tarafında kendinize ait imkanlar ile kamp yapmak isterseniz, hazırlıklı gitmenizde fayda var. Dileyenler ücretli tesisi tercih edebilirler.

Yazıköy Plajı (Bağlarözü Plajı) Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/Vj9MxfjeVY5JKmEe9

Yazıköy Plajı (Bağlarözü Plajı)Pin
Yazıköy Plajı (Bağlarözü Plajı)

Gıynap Koyu

Gıynap Koyu, ücretsiz bir koydur. Datça’da sakin ve sessiz bir koy arayanların ilk tercihi olan Gıynap Koyu’na gitmek için aracınızı yol kenarına güvenli şekilde park ettikten sonra, ortalama 10 dakika gibi kısa bir süre yürümeniz gerekiyor. Herhangi bir işletmenin ve tesisin hizmet vermediği Gıynap Koyu’na giderken yiyecek ve temel ekipman anlamında hazırlıklı olmak gerekiyor. Denizi hızlıca derinleştiği için yüzerken dikkat etmek gerekmektedir. Gıynap Koyu’nun denizi büyük taşlara sahip ve kaygan olmasından dolayı deniz ayakkabısı kullanmak gerekiyor. Gün içerisinde tekne turlarıyla da ziyaret edilebilmektedir.

Gıynap Koyu Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/UkG9EVrcPEzqAEoc9

Gıynap KoyuPin
Gıynap Koyu

Tekir Bükü

Datça’nın Cumalı mevkiine bağlı Tekir Bükü, ücretsiz bir koydur. 4×4 arazi tipi aracınız var ise yola çıkmanızı öneriyoruz. Standart binek araç ile ulaşım sağlamak mümkün olmayacaktır. Aracınızı bırakıp, ortalama 15 dakika kadar yürüyüş ile Tekir Bükü’ne inebilirsiniz. Tekir Bükü’nde herhangi bir işletme ve sosyal olanak bulunmadığı için, temel ihtiyaç malzemelerinizi yanınızda götürmeniz gerekmektedir. Denizi temiz ve berraktır. Plaj alanı ise çakıl taşları ve kum karışık yapısına sahiptir.

Tekir Bükü Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/8899rKzLFENMaiPS7

Tekir BüküPin
Tekir Bükü

Murdala Koyu

Murdala Koyu, sakin ve oldukça sessiz bir koydur. Yolunun bozuk olması ve bu yola uygun araçların sadece 4×4 arazi tipi araçlar olması nedeniyle standart binek araç ile ulaşım sağlamak zor ve yer, yer imkansızdır. Murdala Koyu’na giriş ücretsizdir. Herhangi bir tesis ve tuvalet gibi imkanın bulunmadığı Murdala Koyu’na giderken yiyecek ve temel ihtiyaç malzemesi anlamında hazırlıklı gitmek gerekiyor. Plaj alanı kayalık, kumluk ve taşlık karışık yapıdadır. Kamp yapanlar da olabiliyor ancak yasak döneminde jandarma ekiplerinden bilgi almadan kamp yapmayınız.

Murdala Koyu Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/ECcJ8ZkdsxfYAN8r9

Murdala KoyuPin
Murdala Koyu

Merdivenli Koyu

Datça’nın en güzel koylarından biri olan Merdivenli Koyu, yeşilin ve mavinin birleştiği eşsiz bir lokasyonda yer alıyor. Murdala Koyu yol ayrımından yürüyerek ulaşabileceğiniz Merdivenli Koyu’na giriş ücreti yoktur. Ayrıca market, restoran, şemsiye, tuvalet, ve duş gibi imkanlar bulunmayan Merdivenli Koyu’nu ziyaret etmek isteyenler yiyecek ve temel ihtiyaç malzemelerini de yanında götürmelidir. Merdivenli Koyu’na Mersincik üzerinden ortalama 1 saat sürecek bir yürüyüş ile ulaşım sağlayabileceğinizden dolayı; yürüyüş ekipmanlarınızı da yanınızda götürmeniz büyük önem arz ediyor.

Merdivenli Koyu Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/VsRUcQRDjr6TD8XA9

Merdivenli KoyuPin
Merdivenli Koyu

Kızlan Gereme Koyu

Datça’da denize girilecek 28 plaj ve Datça plajları ve koyları 2024 listesi içeriğimizin son bölümünde Kızlan Gereme Koyu yer almaktadır. Uzun bir plaj alanına sahip olan Kızlan Gereme Koyu’nun denizi taşlık ve taşların büyük olmasından dolayı; deniz ayakkabısı kullanılmalı ve yüzerken çok dikkat edilmelidir. Herhangi bir işletme hizmet vermediği için; tuvalet ve duş gibi imkanlar da yoktur. İncir ağaçlarının nezih bir ortam oluşturduğu Kızlan Gereme Koyu’nda kamp yapanlar da olabiliyor ancak yasak döneminde jandarma ekiplerinden bilgi almadan yola çıkmayınız. Herhangi bir giriş ücreti bulunmayan Kızlan Gereme Koyu’na giden araç yolu bozuk olmasından dolayı araç sahiplerinin dikkat etmesi gerekiyor.

Kızlan Gereme Koyu Güncel Konum Bilgisi: https://maps.app.goo.gl/1CLo11eW5rUakg9L6

Kızlan Gereme KoyuPin
Kızlan Gereme Koyu
TWİTTER'DA BİZİ TAKİP EDİN!


1