Marmaris Plajları Ve Koyları 2023 – Marmaris’te Denize Girilecek Yerler 2023 Listesi

BLOG İÇERİĞİ
Muğla’nın ilçesi olan Marmaris’in Batı tarafında; Kerme Körfezi ve Datça Yarımadası, Kuzey tarafında; Ula, Doğu tarafında; Balan Dağı, Günlük Tepeleri ve Karadağ, Güney tarafında; ise Akdeniz yer almaktadır. Körfezin ön tarafında; Sedir Adası, Güvercin Adası, Keçi Adası yer almaktadır. Marmaris ilçesi yaz aylarında kurak ve sıcak iklime sahip olurken; kış aylarnda ise bol yağışlı ve ılık geçmektedir. Marmaris’in en kalabalık nüfus yoğunluğu ise tatil dönemlerinde oluşmaktadır. Yaz tatili rotalarında yaygın olarak tercih edilen Marmaris ilçesinde eşsiz doğa manzaraları izlemek ve keyifli tekne turları yapmak mümkündür. Bizlerde kampyerleri.org ekibi olarak, Marmaris plajları ve koyları 2023 listesini sizlerle paylaştık. İşte Marmaris’te denize girilecek yerler 2023 listesi. Marmaris’te denize girilir mi? Marmaris’in denizi nasıl? Marmaris‘in plajları ve özellikleri listesi.
MARMARİS BUNGALOV EVLERİ LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ
MARMARİS KAMP YERLERİ LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ
İNDİRİMLİ KAMP EKİPMANI ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ
TÜRKİYE KAMP ALANLARI HARİTASI İÇİN TIKLAYINIZ
BUNGALOV EVLER HARİTAMIZ İÇİN TIKLAYIN
Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Cennet Adası üzerinde yer alan Fosforlu Mağara’ye sadece tekne turları ile ulaşım sağlamak mümkündür. Dalgasız ve berrak bir suya sahip olan Fosforlu Mağara’nın suyu çok temiz ve masmavidir. Çocuklu ailelere de uygundur. Marmaris tekne turlarına katılarak keşfedebilirsiniz. Fosforlu Mağara’ya giriş ücretsizdir. Sadece tekne turu ücretini ödeyerek Fosforlu Mağara’yı ziyaret edebilirsiniz.
Fosforlu Mağara Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/hwDwdMUBLcTJ1tfY7
Marmaris Burunucu Macera Parkı, Marmaris limanı yanı başında ve ilçe merkezine çok yakın konumda yer almaktadır. Marmaris Burunucu Macera Parkı, Marmaris’te en ucuz tatil yapabileceğiniz bölgelerden bir tanesidir. Kişi başı giriş ücreti sadece 2.5 TL olan Marmaris Burunucu Macera Parkı’nda otopark, şemsiye ve şezlong imkanları da bulunmaktadır. Piknik masaları, kafe, gölgelikli oturma alanları, tırmanış duvarı, çocuk oyun parkı, yeşil alanlar, dere, salıncak, tuvalet ve yürüyüş yapmaya uygun alanlar bulunmaktadır. Günübirlik gezi, piknik ya da deniz tatili yapabileceğiniz Marmaris Burunucu Macera Parkı, çocuklu aileler için tasarlanmıştır ve çocuklara çok uygundur.
Marmaris Burunucu Macera Parkı Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/jP2C6UypEUFjxj6LA
Marmaris plajları ve koyları 2023 listemiz içerisinde yer alan Marmaris Halk Plajı’na girişler ücretsizdir. Marmaris ilçe merkezinde yer alan Marmaris Halk Plajı’nın plaj alanında irili ufaklı taş ve kum yapısı vardır. Suya girilen ilk alanlarda da taşlar var ancak denizde birkaç adım atıldığında kumu hissedeceksiniz. Taşlar ayakları hiç rahatısz etmiyor. Marmaris Halk Plajı’nın denizi temiz ancak kumundan dolayı bulanıklaştığı için görüntüsü oldukça kötü. Çok sığ özelliğe sahip olan Marmaris Halk Plajı’nın denizi çocuklu ailelere de uygundur. Tuvalet ve duş imkanı bulunmaktadır. Yol kenarında park edebileceğiniz yerler var ancak ücretlidir. Şemsiye ve şezlong eksiği bulunmaktadır.
Marmaris Halk Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/o8rAhoiGnRG48yWJ8
Marmaris’e bağlı İçmeler’de yer alan İçmeler Plajı’nda ücretli ve ücretsiz bölümler bulunmaktadır. Ücretli bölümler beach tesisleri ve otellere ait olmasından dolayı kişi tercihine bağlı olarak ziyaret edilebilir. İçmeler Plajı’nda ücretsiz alan olarak bilinen bölüm ise Belediye işletmesinin olduğu alandır. Tuvalet ve duş imkanı bulunmaktadır. Şemsiye ve şezlong kiralamak için 30 TL ücret ödemeniz gerekmektedir. İçmeler Plajı’nda halk plajı için çok az bölüm bırakıldığı için tatil dönemlerinde yer bulmak imkansız hale gelmektedir. İçmeler Plajı’nın genel yapısı taşlık ve kumluktur. Denize girdiğinizde üzerinizin kum olmaması mümkün değil. Tatil dönemlerinde çamurlaşan bir denizi vardır. İçmeler Plajı’nın denizi aniden derinleşmektedir ve bu yüzden çocuklu ailelere önermiyoruz. İçmeler Plajı’nda yer alan ücretli bölümler için ortalama 300 TL ile 350 TL arası ücret talep edilmektedir. Bu yazdığımız imkanlar ücretsiz bölüm için geçerlidir.
İçmeler Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/otx3tscYP3TaXLhc9
İçmeler manzarasını izleyebileceğiniz noktada yer alan Keçi Adası, Marmaris tekne turları ile keşfedilmektedir. Marmaris’te kalabalıktan ve gürültüden az da olsa uzaklaşabilmenize imkan sağlayacak Keçi Adası, doğa ile iç içe olmanıza yardımcı olacaktır. Keçi Adası’nda herhangi bir işletme ve tesis yoktur. Keçi Adası’na giriş ücretsiz. Sadece tekne turu ücreti ödemeniz gerekmektedir. Denizi çok güzel ve temiz olan Keçi Adası’nı; çocuklu aileler de tekne turları ile keşfedebilirler.
Keçi Adası Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/AtHuutsh6peFeShM9
Marmaris’e bağlı Turunç’ta yer alan Turunç Plajı; beach işletmelerinin yanı sıra otel işletmelerine ayrılmış alanlardan oluşmaktadır. Turunç Plajı’nın çok az bölümü halk plajı olarak ayrılmıştır ancak, Turunç Plajı’nın halk plajı olarak ayrılan bölümünde yer alan taşlar dikkat çekmektedir. Sabah erken saatlerinde sakin ve temiz olan Turunç Plajı, günün ilerleyen saatlerinde yoğunluk nedeniyle ve teknelerin gezintisi nedeniyle bulanıklaşıyor. Turunç’ta yer alan otellerde konaklamıyorsanız veya ücretli alanlardan faydalanmak istemiyorsanız, Turunç Plajı’nı önermiyoruz. Halk plajı bölümü taşlık ve çocuklu ailelere uygun değildir. Manzarası için ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Turunç Plajı, çok küçük bir alana sahiptir. Turunç Plajı olarak da bilinen Turunç Koyu’nun halk plajı bölümüne giriş ücretsizdir.
Turunç Plajı (Turunç Koyu) Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/tNMadu5NJqWyhPbg8
Turunç ve Kumlubük arasında yer alan Amos Koyu, Marmaris’te tatil yapabileceğiniz bakir koylardan bir tanesidir. Amos Koyu’nun yolu bol virajlıdır. Plaj alanı taşlık yapıya sahiptir ancak iskele de bulunmaktadır. Denizi çok temiz ve berrak olan Amos Koyu’nda şemsiye ve şezlong kiralaması için 75 TL ücret ödemeniz gerekmektedir. Otopark ücretsizdir. Yiyecek ve içecek satın alabileceğiniz restoran işletmesi bulunmaktadır. Tuvalet, duş ve soyunma kabini imkanları da bulunmaktadır. İskele var ancak denize plaj alanında girmek isteyenler dilerse; terlik ya da deniz ayakkabısı kullanabilirler. Taşlar çok rahatsız etmiyor ve çocuklu aileler de tercih edebilirler. Dışarıdan yiyecek ve içecek getirilmesi yasaktır.
Amos Koyu Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/X9X5WW3akNfNUR998
Marmaris’in en güzel koylarından bir tanesi olan Kumlubük’ün denizi çok temiz ve berraktır. Kumlubük’ün plaj alanı ve denizi taşlıktır ancak taşlar kaygan olmasından dolayı ayaklarınıza rahatsızlık vermeyecektir. Kumlubük’ün denizi 10 ile 20 metre sonra derinleşmektedir ve bu özelliğinden dolayı çocuklu aileler tarafından tercih edilebilir. Kumlubük’te Belediye tarafından halk plajı statüsü uygulanmaktadır. Şemsiyeler ücretsizdir. Duş ve tuvalet bulunmamaktadır. Beach tesislerini ziyaret ederseniz, şezlong ve şemsiye kiralaması için 150 TL ücret talep edilmektedir. Ayrıca tuvalet gibi özel ihtiyaçlarınızı da beach alanında giderebilirsiniz. Ancak Kumlubük’ün ücretsiz bölümünde tuvalet ve duş yoktur. Kumlubük’te yiyecek ve içecek satın alabileceğiniz tesisler de bulunmaktadır.
Kumlubük Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/4zshoxfrneRtq71t5
Marmaris’te yer alan Baklabükü Koyu’na 4×4 arazi tipi araçlar kullanarak veya tekne turları ile ziyaret edebilirsiniz. Çam ağaçları ile çevrili ferah bir ortama sahip olan Baklabükü Koyu’nda herhangi bir işletme ve tesis yoktur. Doğası için ziyaret edebileceğiniz Baklabükü Koyu’na giderken ekipmanlarınızın ve malzemelerinizin eksiksiz olmasına dikkat etmelisiniz. Plaj alanı taşlık olan Baklabükü Koyu’na giriş ücretsizdir. Baklabükü Koyu’nun denizi temizdir ve yüzmek keyif verecektir. Plaj alanında yer alan taşlar rahatsızlık vermiyor ancak dileyenler terlik ya da deniz ayakkabısı kullanabilirler. Baklabükü Koyu’nda herhangi bir imkanın bulunmaması ve ulaşımının tekneler haricinde zor olmasından dolayı, çocuklu aileler için uygun değildir.
Baklabükü Koyu Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/PTPh8dkswog5VaBV9
Marmaris’in en sakin koylarından bir tanesi olan Kadırga Limanı’nda herhangi bir tesis ve işletme yoktur. Marmaris tekne turları ile ziyaret edebileceğiniz Kadırga Limanı’nda doğa ile baş başa vakit geçirebilirsiniz. Kadırga Limanı’nın denizi çok temiz ve pırıl, pırıldır. Çocuklu aileler de tekne turlarına katılarak, Kadırga Limanı’nı keşfedebilirler.
Kadırga Limanı Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/MmHzHoMNn4eWdoN76
Marmaris’te yer alan Çiftlik Koyu Plajı, Çiftlik Ada Adası manzarasına sahiptir. Çiftlik Koyu Plajı’nın giriş tarafında ücretli bölümler yer alırken, sol tarafta ise halk plajı yer almaktadır. Çiftlik Koyu Plajı’na giriş ücretsizdir. Yiyecek ve içecek satın alabileceğiniz kafe ve restoran tesisleri vardır. Çiftlik Koyu Plajı’na giden yol bol virajlı ve dar olmasından dolayı, tekne turları ile ulaşım sağlanması daha kolay olacaktır. Çok güzel ve sakin bir koy olan Çiftlik Koyu Plajı’nın denizi temiz ve kendinize ait şezlong ya da şemsiyenizi götürebilirsiniz. Çiftlik Koyu Plajı’nın halk plajı tarafında çadır kampı yapılabilir. Çiftlik Koyu Plajı’nda tuvalet ve duş imkanları yok ancak restoran ve kafelerde tuvalet ve duş ihtiyaçlarınızı giderebiliyorsunuz. Otopark var. Ücretli kısımda şezlong ve şemsiye kiralaması için 50 TL ücret talep edilmektedir. Denizi ve plaj alanı kum yapısına sahip olan Çiftlik Koyu Plajı çocuklu ailelere de uygundur.
Çiftlik Koyu Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/qGsR5ssVDbgzrtQa8
Gebe Kilise Koyu, Gebekse Koyu olarak da bilinmektedir. Sadece Marmaris tekne turları ile ulaşım sağlanabilen Gebe Kilise Koyu’nda herhangi bir işletme ve tesis yoktur. Ayrıca Gebe Kilise Koyu’na araç ile ulaşım olmamasından dolayı bakir kalmış, eşsiz bir doğa güzelliğidir. Gebe Kilise Koyu’nun sahil tarafında bembeyaz taşlar ve kumlar bulunmaktadır. Gebe Kilise Koyu’nun denizi berrak ve yüzerken deniz canlılarını görmek mümkündür. Gebe Kilise Koyu’na giriş ücretsiz olmakla beraber sadece tekne turu ücreti ödüyorsunuz. Çocuklu aileler de Marmaris günlük kiralık tekne turlarına katılarak da Gebe Kilise Koyu’nu keşfedebilirler.
Gebe Kilise Koyu (Gebekse Koyu) Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/4PXZ56oopcrSp3bh7
Marmaris’in Taşlıca mevkii sınırları içerisinde yer alan Serçe Limanı’na Taşlıca üzerinden karayolu kullanarak ya da tekne kiralaması yaparak ulaşım sağlayabilirsiniz. Çok küçük ve sakin bir koy olan Serçe Limanı’nda balıkçı tekneleri ve restoran bulunmaktadır. Denizi çok temiz ve tatil dönemlerinde dahi oldukça sakin olan Serçe Limanı’nın plaj alanında taşlar var ve deniz ayakkabısı giymek gerekmektedir. Serçe Limanı’na karayolu üzerinden ulaşım sağlamak oldukça zorlu olacaktır. Bunun yerine tekne kiralaması tercih etmeniz hem zaman kazandıracak, hem de doğa güzelliklerini izlemenize imkan sağlayacaktır. Antik Çağlarda gemiler için liman olan Serçe Limanı’na çocuklu aileler de tekne kiralayarak gidebilirler ancak imkanların kısıtlı olmasından dolayı mağdur olabilme ihtimalinizi unutmayınız.
Serçe Limanı Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/MDKuMjpiVpEPrH3g7
Marmaris’te Bozukkale ile Serçe Limanı arasında yer alan Korsan Koyu oldukça küçük ve denizden fark edilmesi de oldukça zor. Korsan Koyu’nun giriş tarafında küçük bir ada bulunmaktadır. Korsan Koyu’nda en fazla üç veya dört teknenin demir atabileceği koy bulunmaktadır. Karayolu üzerinden ulaşımın zor olduğu Korsan Koyu’na tekneler ile ulaşım sağlanmaktadır. Korsan Koyu’na giriş ücretsizdir. Sadece katılım sağlanan tekne turu ücreti ödemeniz gerekmektedir. Çocuklu aileler de Korsan Koyu’nu tekne turları ile keşfedebilirler. Korsan Koyu’nda herhangi bir işletme ve tesis yoktur.
Korsan Koyu Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/apHHSinYAtJ1EVds6
Marmaris’te yer alan Bozukkale Koyu, Bozburun ile Marmaris arasında bulunmaktadır. Ülkemizin en Güney Batı tarafında yer alan Bozukkale Koyu’nun bir tarafı denize ve bir tarafı ise Rodos Adası tarafına bakmaktadır. Tarihi dokusu, kale kalıntıları ve zeytin ağaçları arasında eşsiz bir tatil sizleri bekliyor. Bozukkale Koyu’na Marmaris tekne turları ile keşfedebilirsiniz. Karayolu üzerinden ulaşım sağlanamayan Bozukkale Koyu’nda 3 adet restoran ve kafe işletmesi de bulunmaktadır. Bozukkale Koyu’na çocuklu aileler de tekne turları ile ziyaret edebilirler. Bozukkale Koyu’na giriş ücretsizdir, sadece tekne turu ücretini ödemeniz yeterli olacaktır.
Bozukkale Koyu Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/z1yFft9JSocFTzKE6
Marmaris’e bağlı Söğüt Köyü’nde yer alan Söğüt Koyu, Saranda Koyu olarak da bilinmektedir. Söğüt Koyu, günübirlik tatil amacıyla ziyaret edilmesi mümkün olmayan bir bölgedir. Eğer günübirlik Söğüt Koyu’nu ziyaret etme planınız var ise gelmemenizi öneriyoruz. Çünkü Söğüt Koyu, tamamen konaklama tesislerine hizmet vermektedir. 100 TL şezlong ve şemsiye ücreti istenmektedir. Olukça küçük bir koy olan Söğüt Koyu’nda üst, üste şemsiye ve şezlonglar görebilirsiniz. Eğer Söğüt Köyü’nde konaklama tatili yapıyorsanız, plajın tesise ait alanından faydalanabilirsiniz. Aksi durumda günübirlik tatil için gelmenize değmeyecektir. Denizi çok temiz ve masmavi olan Söğüt Koyu’na giriş ücretsiz ancak plaj alanı konaklama tesisine ait veya beach tesisi olduğu için oldukça pahalı.
Söğüt Koyu (Saranda Koyu) Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/k1gvCsUAYsC3AUtM9
Marmaris tekne turları ve Selimiye tekne turları ile ziyaret edebileceğiniz Söğüt Adası, tamamen kumluk bir yapıya sahiptir. Türkiye’nin Maldivleri diyebileceğimiz eşsiz bir maviliğe sahip olan Söğüt Adası, Üç Taşlar olarak da bilinmektedir ve ismi Söğüt Adası’nda yer alan 3 kayadan gelmektedir. Herhangi bir tesis ve işletme bulunmayan Söğüt Adası’nı tekne turu ile ziyaret edebilirsiniz. Söğüt Adası’na giriş ücretsizdir ve sadece tekne turu ücreti ödemeniz gerekmektedir. Çocuklu aileler de Söğüt Adası’nı tekne turu ile keşfedebilirler.
Söğüt Adası Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/357EkhNsULVra27q8
Marmaris’in Bozburun mevkiinde yer alan Bozburun Halk Plajı ücretsiz bir plajdır. Denizi tertemiz olan Bozburun Halk Plajı’nın denizi aniden derinleşmektedir. Bu yüzden çocuklu ailelere ve yüzme bilmeyenlere uygun değildir. Bozburun Halk Plajı’nın plaj alanı ve denizi taşlık yapıya sahip olmasından dolayı denizin dalgalı olması halinde yürürken zorluk yaşayabilirsiniz. Çevresinde restoran ve kafe imkanları da bulunan Bozburun Halk Plajı’nda duş ve tuvalet imkanı yoktur. Tuvalet ihtiyacınızı çevrede bulunan kafe ve restoranlarda giderebilirsiniz.
Bozburun Halk Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/oS8N5ZBuLvRQavK46
Marmaris’te yer alan Mercimek Bükü; Hisarönü Körfezi’nde bulunmaktadır. Karadan ulaşımı bulunmayan Mercimek Bükü’ne gitmek için tekne turlarına katılabilirsiniz ya da tekne kiralaması yapabilirsiniz. Mercimek Bükü’ne giriş ücretsizdir. Sadece tekne turu ücretini ödemeniz gerekmektedir. Mercimek Bükü’nde herhangi bir tesis ve işletme bulunmamaktadır. Denizi berrak ve temiz olan Mercimek Bükü’nü çocuklu aileler de tekne turu ile ziyaret edebilirler.
Mercimek Bükü Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/i72X5XHRXRNUNYCN8
Marmaris’te yer alan Çanak Limanı, Çanak Koyu olarak da bilinmektedir. Çanak Limanı’na giriş ücreti yoktur. Herhangi bir işletme ve sosyal imkan da bulunmayan Çanak Limanı’nı tekne turları ile ziyaret edebilirsiniz. Masmavi ve tertemiz denize sahip olan Çanak Limanı’nda dalış ve yüzme aktiviteleri yapmak için geç kalmayınız. Çocuklu aileler de tekne turları ile Çanak Koyu’na gelebilir.
Çanak Limanı (Çanak Koyu) Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/hZxTZdw8V6X2teHBA
Marmaris’e bağlı Bozburun’da yer alan Dirsekbükü Koyu, Ağıl Koyu olarak da bilinmektedir. Dirsekbükü Koyu’na girişler ücretsizdir. Dirsekbükü Koyu’nda restoran bulunmaktadır. Tekne turları ile ziyaret edebileceğiniz Dirsekbükü Koyu’nun denizi çok temiz ve yüzmek için verimlidir. Çocuklu aileler de tekne turları ile Dirsekbükü Koyu’nu keşfedebilirler.
Dirsekbükü Koyu (Ağıl Koyu) Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/L4a5YwazVGtafPbj6
Marmaris’e bağlı Selimiye’de yer alan Sığ Liman’da otopark imkanı bulunmaktadır. 30 TL otopark ücreti talep edilmektedir. Sığ Liman’da Belediyeye ait halk plajı alanı bulunmaktadır. Şemsiye ve şezlongları ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Sığ Liman’ın denizi çok sığdır ve 50 ile 100 metre kadar yürüdüğünüzde ancak derinleşmeye başlamaktadır. Bu özelliğinden dolayı çocuklu aileler için oldukça verimli olacaktır. Sığ Liman’ın denizi ılık su sıcaklığına sahiptir. Sığ Liman’da özel bir işletme de var. Dileyenler ücretler dahilinde imkanlardan faydalanabilir veya halk plajı tarafında kendi keyfine bakabilir.
Sığ Liman Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/1Pzd5L133KRTm2Mm6
Marmaris plajları ve koyları 2023 listemiz içerisinde yer alan Cennet Koyu, eşsiz bir doğaya sahiptir. Denizi taşlık yapıya sahip olan Cennet Koyu’nda deniz ayakkabısı ya da terlik kullanmanız gerekmektedir. Araç ile ulaşım sağlanamamaktadır. Bu yüzden aracınızı Sığ Liman üzerinde park edip, trekking yaparak ulaşmanız gerekmektedir. Engebeli ve oldukça dar bir patikaya sahip olan Cennet Koyu’na giderken çok eşya ve ekipman götürmeyiniz. Denizi çok temiz ve berrak ancak deniz kestanesi gözlemlenebilir. Denizi sığ ve 10 metre sonra derinleşmektedir. Cennet Koyu’na giriş ücretsizdir. Suyu cam gibi olan Cennet Koyu’nda herhangi bir imkan ve tesis bulunmamaktadır. Ulaşımının patika üzerinden sağlanması, herhangi bir imkanın bulunmaması ve plaj alanının taşlık olmasından dolayı çocuklu ailelere önermiyoruz.
Cennet Koyu Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/Fo7mrKuCYiJxmnQg8
Cin Bükü’nün denizinde hem sıcak su, hem de soğuk su hissedebilirsiniz. Bunun nedeni deniz içerisinde kaynak suyunun varlığından kaynaklanmaktadır. Zeytin ağaçlarının çevrelediği nezih bir koy olan Cin Bükü’nde 2 adet koy var. Denizinde zaman, zaman kestaneler olabiliyor ancak bu her zaman mümkün değildir. Sessiz, sakin ve hiçbir işletmenin bulunmadığı bir koy olan Cin Bükü’ne giriş ücretsizdir. Cin Bükü’nün girişinde özel mülk yazıyor ve girilemez yazıyor ancak günümüzde yaygın olarak yoğun olarak ziyaret etmektedir. Yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürüp, çöplerinizi de atmamaya özen gösteriniz. Herhangi bir sosyal tesis ve imkanın bulunmamasından dolayı, çocuklu ailelere önermiyoruz.
Cin Bükü Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/qzxy2M8CHS9RiMxL8
Marmaris’e bağlı Orhaniye’de yer alan Kız Kumu Plajı’nda yol kenarına araç park edebileceğiniz alanlar var. Kız Kumu Plajı’na giriş ücretsizdir. Denizin içerisinde yer alan kırmızı kum üzerinde, yürüyerek karşıdan, karşıya geçebilirsiniz. Denizi ve plajı çok güzel olan Kız Kumu Plajı’nda mutlaka deniz ayakkabısı kullanmanızı öneriyoruz. Hikayesinden dolayı ilgi çeken Kız Kumu Plajı’nın kırmızı kumunun üzerinde diz kapağınıza kadar gelen deniz suyu eşliğinde yürümeyi ve bol, bol fotoğraf çekmeyi ihmal etmeyiniz. Duş, soyunma kabini ve tuvalet var ancak ücretlidir. Çocuklu ailelerde Kız Kumu Plaı’nın kumu üzerinde yürüyebilir ve keyifli vakit geçirebilirler. Yiyecek ve içecek satın alabileceğiniz işletme var. Yanınızda mutlaka şemsiye veya havlu götürmenizi öneriyoruz.
Kız Kumu Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/eUMiFqpCvBMpKHw87
Orhaniye ile Hisarönü arasında yer alan Hisarönü Halk Plajı, Hisarönü’nün gizli kalmış cennet güzelliklerinden bir tanesidir. Ücretsiz bir plaj olan Hisarönü Halk Plajı, yol kenarında yer almasından dolayı herhangi bir işletmeye ve tesise sahip değildir. Gölgelik alan bulunmayan Hisarönü Halk Plajı’nda ateş yakmakta yasaktır. Ne büyük, ne küçük diyebileceğimiz kadar, kendine yeterli alana sahip Hisarönü Halk Plajı’nın denizi çok temiz ve oldukça berraktır. Aracınızı yol kenarında bırakıp, manzarayı izlemek ve serinlemek için tercih edebilirsiniz. Tuvalet ve duş imkanlarının yanı sıra, şemsiye ve şezlong imkanları da yoktur. Çocuklu aileler manzarası için Hisarönü Halk Plajı’na gidebilir ancak imkanlar olmamasından dolayı önermiyoruz.
Hisarönü Halk Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/eBnYrDMy5pM3cGnC6
Hisarönü Koyu, Marmaris’e bağlı Hisarönü’nde yer almaktadır. Hisarönü Koyu’nda denize sıfır tatil yapabileceğiniz konaklama tesisleri de bulunmaktadır. Hisarönü Koyu’na giriş ücretsizdir. Kendi şezlong ve şemsiyeniz ile tatil yapabilir veya işletmelerden şezlong ve şemsiye kiralaması yapabilirsiniz. Yiyecek ve içecek satın alabileceğiniz restoran ve kafeler de bulunan Hisarönü Koyu çevresinde araç park edebileceğiniz yerler bulunmaktadır. Denizi bulanık ve çakıl taşlarına sahiptir. Bu yüzden yoğun olarak tercih edilen bir bölge değildir. Manzarası ve doğası için tercih edebilirsiniz. Çocuklu aileler de Hisarönü’ne gidebilirler ancak denizin bulanık olduğu dönemlerde denize girilmesini önermiyoruz.
Hisarönü Koyu Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/z5Mqhr4T4MSBsnCAA
Marmaris’te denize girilecek yerler 2023 listesi ve Marmaris plajları ve koyları 2023 listesi içerisinde yer alan Çubucak Orman Kampı; Marmaris – Datça yolu üzerinde yer almaktadır. Marmaris’te kamp ve piknik yaparken, aynı zamanda deniz tatili yapabileceğiniz eşsiz bir doğaya sahip olan Çubucak Orman Kampı, Çubucak Tabiat Parkı sahasında yer almasından dolayı korunan alan statüsündedir. Restoran, oyun parkı, kafe, voleybol ve basketbol sahası, market, çocuk parkı, taze sebze ve meyve satın alınabilir tezgah, mangal, piknik tüpü, çadır kamp yeri, karavan kamp yeri, tuvalet, duş, bulaşık yıkama alanı, internet, elektrik, su, telefon ve piknik masası imkanları bulunmaktadır. Şezlong ve şemsiye imkanı da bulunan Çubucak Orman Kampı’na gelirken, kendinize ait şezlong veya şemsiye de götürebilirsiniz. Deniz ve orman arasında çim plaj alanı ile çocuklu ailelere de uygun olan Çubucak Orman Kampı’nda günübirlilk gezi, piknik veya kamp deneyimleyebilirsiniz.
Çubucak Orman Kampı Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/jCft3TwXFBDdaX7g8
Bencik Koyu, Marmaris’e bağlı Hisarönü’nde yer almaktadır. Datça ile Marmaris’in birbirine sınır olduğu lokasyonda yer alan Bencik Koyu’nda kamp ve piknik yapılabilir ancak ateş yakmak yasaktır. Denizi çok temiz olan Bencik Koyu’nun doğası da mükkemmeldir. Datça ve Marmaris arasında eşsiz güzelliğe sahip olan Bencik Koyu’nda vakit geçirmek için geç kalmayınız. Bencik Koyu’na giriş ücretsizdir. Herhangi bir tesis ve imkan bulunmayan Bencik Koyu’nda atıl durumda olan MTA kampı ve D Marmaris Bay tesisi de bulunmaktadır. Suyu çok temiz ve berrak olan Bencik Koyu’nda herhangi bir işletme ve sosyal imkan olmamasından dolayı, çocuklu ailelere önermiyoruz.
Bencik Koyu Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/WBnhfmj4KdAmGnns5
Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Hisarönü mevkiinde yer alan Bördübet Plajı, Bördübet Koyu olarak da bilinmektedir. Bördübet Plajı’nda denizden 100 ile 150 metre ilerlediğinizde dahi belinizi geçmeyecek kadar sığ özelliğe sahip olan Bördübet Plajı, çocuklu ailelere oldukça uygundur. Tamamen kum yapısına sahip olan Bördübet Plajı’nda taş bulunmamasından dolayı keyifli bir tatil imkanı sunmaktadır. Bördübet Plajı’nın uzunluğu göze hitap ediyor ve eşsiz bir manzara deneyimi sunuyor. Bördübet Plajı’nda imkanlar ve herhangi bir tesis bulunmamasından dolayı, hazırlıklı gitmenizi öneriyoruz. Bördübet Plajı’na giriş ücretsizdir. Çocuklu aileler denizi ve doğası için Bördübet Plajı’nı tercih edebilir ancak imkanların bulunmaması ve herhangi bir tesis olmamasından dolayı, çocuklara önermiyoruz.
Bördübet Plajı (Bördübet Koyu) Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/peAfzLVYPwMkTckG8
Marmaris’e bağlı Hisarönü’nde yer alan İzgim Plajı, oldukça sessiz ve sakin bir yapıya sahiptir. Denizi dalgasız ve berrak olan İzgim Plajı, sahilden birkaç metre sonra derinleşmektedir. Ayrıca İzgim Plajı’nda ve denizinde deniz kestanesi de gözlemlemek mümkündür. Karavan kampı, araç üstü çadır ve çadır kampı yapanların yoğunluk oluşturduğu İzgim Plajı’nın yolu oldukça kötü ve berbattır. İzgim Plajı’na giden yolun son 2 kilometresi toprak yapıya sahip olurken, son 700 metresi ise taş ve kum yapısına sahiptir. Daha çok 4×4 arazi tipi araçlara ve 4×4 karavan modellerine uygun olan İzgim Plajı’nda herhangi bir tesis ve işletme yoktur. Harita konumlarında da yol kaybolduğundan, İzgim Plajı’na ulaşım oldukça zor olacaktır. Yiyecek, ekipman ve malzemelerinizi yanınızda getirmeyi unutmayınız. İzgim Plajı, çocuklu ailelere uygun değildir.
İzgim Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/CYERujugnBh3Ltvb7
Marmaris’e bağlı Hisarönü’nde yer alan Gökağaç Koyu’na 15 kilometrelik stabilize yol üzerinden zorlu şartlarda ulaşım sağlanmaktadır. Gökağaç Koyu’na giriş ücretsiz ancak hiçbir tesis ve sosyal imkan bulunmamasından dolayı mağdur olabilirsiniz. Yolu çok kötü ve ulaşımından dolayı tavsiye edilmeyen bir koy olan Gökağaç Koyu çocuklu ailelere uygun değildir. Denizi ve doğası oldukça güzel olan Gökağaç Koyu’na giderken ekipman, yiyecek ve malzemelerinizi yanınızda götürmeye dikkat ediniz.
Gökağaç Koyu Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/2Smz9huBxcUomYHP9
Hisarönü’nde denize girebileceğiniz eşsiz bir koy olan Küfre Koyu’na giriş ücretsizdir. Herhangi bir sosyal imkan ve tesis bulunmamaktadır. Tekne turuna katılarak veya Bördübet Koyu üzerinden stabilize yol üzerinden 15 kilometrelik zorlu bir 4×4 arazi tipi araç parkuru üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz. Manzarası ve denizi oldukça güzel olan Küfre Koyu’na tekne turları ile katılarak; zaman tasarrufu yapmanızı ve bu doğayı görmek için geç kalmamanızı öneriyoruz. Çocuklu ailelere karayolu ulaşımını önermiyoruz. Çünkü yolu çok bozuk ve hiçbir tesis yok. Ancak çocuklu aileler tekne turları ile ziyaret edebilirler.
Küfre Koyu Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/d1gdweaMwF1p78FP7
Çaçate Koyu, Marmaris’te tamamen doğa ile baş başa olabileceğiniz eşsiz bir doğa güzelliğine sahiptir. Hiçbir tesisin, sosyal imkanın ve olanakların bulunmadığı Çaçate Koyu’nda kamp, piknik ve yüzme aktiviteleri yapabilirsiniz. Ateş yakmak yasaktır. Çaçate Koyu’na ulaşım sağlamak için stabilize yol üzerinden ulaşım sağlanıyor ancak 4×4 arazi tipi aracınız yok ise yola çıkmanızı önermiyoruz. İmkanların olmaması ve ulaşımın zor olmasından dolayı, çocuklu ailelere de Çaçate Koyu’nu önermiyoruz.
Çaçate Koyu Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/R6Ea7PDswVxoiu2h8
Marmaris’te yer alan Ayın Koyu’nda sadece restoran işletmesi bulunmaktadır. Ayın Koyu’na ulaşım sağlanan yol sadece 4×4 arazi tipi araçlara uygundur. Çocuklu ailelere önerilmeyen Ayın Koyu’nun doğası eşsiz ve harikadır. Özellikle gölge alanda oturup, denizi izleyebilirsiniz. 4×4 arazi tipi aracınız yok ise yola çıkmanızı önermiyoruz.
Ayın Koyu Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/Vh2MXrzrSnZ4n1mHA
Çaçate Koyu ve Ayın Koyu’na giden yol üzerinde yer alan Sarıdana Koyu oldukça sessiz ve sakin bir bölgedir. Kamp ve piknik yapılan ancak ateş yakılması yasak olan Sarıdana Koyu’nda doğa ile iç içe vakit geçirebilirsiniz. Sarıdana Koyu’nda herhangi bir tesis bulunmamaktadır ve sosyal imkan da mevcut değildir. Bu yüzden çocuklu ailelere önermiyoruz. Yolu toprak ve bozuk olan Sarıdana Koyu’na 4×4 arazi tipi aracınız yok ise yola çıkmamanızı öneriyoruz. Sarıdana Koyu’nun denizi siyah iri taneli kumlardan oluşmaktadır.
Sarıdana Koyu Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/1rGt1yiNW3GeGcee9
Tekne kiralaması yapanların ve karadan 4×4 arazi tipi araç ve karavan sahiplerinin yoğun olarak ilgi gösterdiği Karacasöğüt Koyu’nda restoran tesisi de bulunmaktadır. Aynı zamanda duş ve tuvalet imkanı da bulunan Karacasöğüt Koyu, bakir kalmış eşsiz bir doğa güzelliğine de sahiptir. Denizi çok temiz ve nezih olan Karacasöğüt Koyu’nda tekneler yoğunluk oluşturması durumunda manzaranız kapandığı gibi denize gireceğiniz yerler de kısıtlanacaktır. Manzarası ve doğası için teknelerin gelmediği saatlerde ziyaret ederseniz, keyif alırsınız. Çocuklu aileler de tekne kiralaması yaparak Karacasöğüt Koyu’nu ziyarette bulunabilirler.
Karacasöğüt Koyu Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/T2iUTbPrngaaoNs56
Boncuk Koyu, kum köpekbalıklarının üreme alanı olmasından dolayı koruma altındadır. Denizinin rengi enfes güzelliğe sahip olan Boncuk Koyu’nda doğanın kalbinde keyifli vakit geçirmeniz mümkündür. Boncuk Koyu’nda hizmet veren Bonjuk Bay tesisinde çadır konaklaması yapabilir ve restoran menülerinden faydalanabilirsiniz. Karadan ve tekneler ile deniz yolu ile ulaşım vardır. Çocuklu aileler de ziyaret edebilirler.
Boncuk Koyu Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/tYuUBKC5f45kLw1Y9
İncekum Plajı’nın yolu virajlı olmasının yanı sıra iki şeritlidir. Gidiş ve geliş olmak üzere oldukça küçük bir yolu vardır. İncekum Plajı’nın denizi turkuaz rengine sahiptir ve kumu da incecik bembeyazdır. İncekum Plajı’na giriş kişi başı 60 TL ücretlidir. Denizi ve kumu oldukça güzel olan İncekum Plajı’nda; tuvalet, soyunma kabini ve duş alanları da bulunmaktadır. Şezlong ve şemsiye için 50 TL ücret ödemeniz gerekmektedir. Eğer loca kiralamak isterseniz yani lobi alanda vakit geçirmek isterseniz, 200 TL ücret ödemeniz gerekmektedir. Yiyecek ve içecek temin edebileceğiniz işletme de bulunmaktadır. Ayrıca İncekum Plajı’na traktörlerin çektiği römorklar ile ulaşım sağlıyorsunuz. Bu ince bir ayrıntıdır. Ek olarak çocuklu aileler de İncekum Plajı’nı ziyaret edebilirler.
İncekum Plajı Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/3D1CC9b6dZk6hn5r9
Marmaris’te denize girilecek yerler 2023 listesi ve Marmaris plajları ve koyları 2023 listesi içerisinde yer alan Kleopatra Plajı (Sedir Adası), eşsiz bir doğa güzelliğine sahiptir. Kleopatra Plajı’nın yer aldığı Sedir Adası’na Çamlı iskelesi üzerinden gidiş – geliş yapılmaktadır. 100 TL gidiş geliş ücreti ve 125 TL’de Sedir Adası’na giriş ücreti talep edilmektedir. Erken saatlerde gitmeniz halinde yer bulabilirsiniz. Yiyecek ve içecek satın alabileceğiniz işletme bulunan Sedir Adası’nda tuvalet, duş, soyunma kabini ve oturma alanı imkanları da bulunmaktadır. Tarihi geçmişi ve doğasından dolayı hayran kalacağınız Sedir Adası’na girişte bazı yaş gruplarına ait çocuklardan ücret alınmamaktadır. Kredi kartının yanı sıra; yanınızda bol, bol nakit bulundurmaya özen gösterin. Çocuklu ailelere de uygundur.
Kleopatra Plajı (Sedir Adası) Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/1BNnxNtebsmuqbDd8
Marmaris plajları ve koyları 2023 listesi içerisinde yer alan son bölgemiz Lacivert Koy olarak karşımıza çıkmaktadır. Akyaka’dan da tekne turları ile ziyaret edebileceğiniz Lacivert Koy’da kıyı bulunmadığı gibi kayalık yapıya sahip bir bölgedir. Lacivert Koy’da denizin rengi lacivert olmasından dolayı ismi buradan gelmektedir. Çok derin ve yüksek kayalıkların bulunduğu bir bölgedir. Lacivert Koy’da en sığ alan 4 – 5 metre iken, orta bölümlerde ise 40 ile 50 metre derinliğe ulaşabilmektedir. Suyu çok temiz olan Lacivert Koy’da dalga yoktur ve keyifli vakit geçirmek mümkündür. Çocuklu ailelere uygun değildir ancak çocuklu aileler de tekne turu ile Lacivert Koy’u ziyarette bulunabilirler.
Lacivert Koy Güncel Konum Bilgisi: https://goo.gl/maps/VkmAkwAWVj3qpian7
Daha önce Marmaris’te tatil yaptınız mı? Marmaris tatil deneyimlerinizi iletisim@kampyerleri.org mail adresi üzerinden ya da YORUM GÖNDER ekranı üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz. Doğa ile kalın. Sevgiyle kalın.